Reisnieuws

Zo blijf je fit op reis

Gepubliceerd: 25 mrt 2011
0

Jetlag, tijdsverschil, ander eten en een ander ritme. Het is moeilijk om je gezonde patronen te behouden op reis; geen bodypump meer op dinsdag en ook geen 30+ kaas in de koelkast. Maar met de juiste tips hoef je niet uit balans te raken: zo blijf je fit op reis.

1. Kies een activiteit die bij je bestemming past

Tijdens een jungletrekking kun je geen honderd baantjes trekken en tijdens een expeditie op Spitsbergen zal een potje voetbal ook moeilijk gaan. Stop met proberen en beoefen een sport die bij je bestemming past, want wat is er nou heerlijker dan zwemmen als je bij de zee bent of klimmen als in een rotsgebied verblijft?

2. Beoefen de lokale sport.

Voor de sportfanaten is het soms moeilijk te accepteren dat je sport niet overal te beoefenen is. De oplossing is simpel: leer de plaatselijke sport kennen. Het biedt niet alleen een goede mogelijkheid om te sporten, maar ook om de mensen en cultuur beter te leren kennen. Denk aan Muay Thai boksen in Thailand, cricket in India of baseball in Cuba.

3. Eet de lokale producten.

Je bent nu eenmaal niet in je eigen land, dus proteïneshakes en energydrankjes zul je niet in alle landen kunnen vinden. Probeer niet op zoek te gaan naar het bekende, want dan beperk je jezelf waarschijnlijk tot Coca Cola, Oreo's en Mac Donalds en daar blijf je niet fit van. Geniet juist van de lokale verse producten. We halen niet voor niets als Nederlanders veel producten uit andere landen. Groente en fruit is gezond en zal je ongetwijfeld heerlijk smaken.

4. Installeer apps op je telefoon.

Het is natuurlijk een risico om je dure telefoon mee te nemen op reis, maar je kunt er wel extra plezier van hebben. Er is een aantal apps die je ook op reis helpen fit te blijven, zoals bijvoorbeeld iFitness, Six Pack en Jillian Michaels. Je kunt er eindeloos oefeningen op bekijken, routines samenstellen en calorieën tellen.


Hoofdbeeld door: Everlasting.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Ziektevrij en fashionable op reis

Ziekteverwekkers en bacterien liggen overal op de loer en met name in vliegtuigen. Je loopt dus het risico om ziek te worden voordat je eindbestemming in zicht is. Wil je jezelf goed beschermen en er toch leuk uitzien is, kan de Sling Couture Face...

0
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Voorkom stress op reis

Een lange of korte vakantie. Een bijzondere of gewone reis. Of je nou dichtbij huis blijft of een verre reis gaat maken, vakantie kan nog al eens voor wat stress zorgen. Hoe laat ik mijn huis achter? Waar check ik in? Hoe komen we bij het hotel? ...

0
Reisnieuws
Gezond de wereld rond

Toen zijn ernstig zieke vrouw Sarah eindelijk weer opknapte van een serie zware behandelingen, besloot Richard Madden dit te vieren op bijzondere wijze. Een adrenaline rush aan de andere kant van de wereld!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.