Reisnieuws

Big Brother met astronauten

Gepubliceerd: 18 sep 2007 0
Wat is het effect van een ruimtereis naar Mars op de mens? Dit is de hoofdvraag van een Russisch onderzoek, waarvoor in Moskou zes vrijwilligers 520 dagen worden opgesloten in een nagemaakt ruimteschip en geobserveerd door camera's. Een soort space-Big Brother dus. De inschrijving is nog niet gesloten.
Gedurende deze periode zijn ze volledig afgesloten van buitenlucht en daglicht. Om het zo echt mogelijk te maken horen ook het repareren van kapotte apparatuur en het drinken van urine bij het dagelijkse leven van de proef-astronauten. Daartegenover staat een vergoeding van € 120 per dag. Om een goed beeld te krijgen van de impact op de deelnemers worden ze uitgebreid geobserveerd door camera’s.
Tot nu toe zijn er zo’n 5000 aanmeldingen binnen gekomen waaronder één van een ex-gedetineerde. Hij denkt genoeg ervaringen met kleine ruimtes te hebben om deze uitdaging aan te kunnen gaan. Spreek je vloeiend Russisch en Engels en heb je een universitair diploma biologie, medicijnen of ben je ingenieur en wilde je altijd al voor astronaut spelen? Dan heb je nog tot het einde van de maand om je in te schrijven.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...