Reisnieuws

UPDATE: Tsunami-alarm Hawaï

Gepubliceerd: 11 mrt 2011
0

Ook Hawaï loopt het gevaar geraakt te worden door een tsunami. Terwijl de wereld geschokt het nieuws volgt over Japan, dreigt nu ook de eilandengroep ten westen van Mexico overspoeld te worden door een megagolf.

Volgens de website Hitsunami.info wordt er voorspeld dat Hawaï geraakt wordt om 3.07 a.m. lokale tijd, 14.07 uur Nederlandse tijd. De eerste hoge golven hebben inmiddels Wake Island en Saipan geraakt. De scholen zijn gesloten en mensen worden geëvacueerd uit de kustgebieden.

Hieronder kun je de situatie in Hawaï live volgen:Live TV by Ustream

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
VIDEO: tsunami Japan

Vanochtend is Japan geraakt door een tsunami, die het gevolg was van een aardbeving. De eerste videobeelden tonen hoe een muur van water en rotzooi afstevent op de noord-oostelijke stad Sendai, waar maar liefst 1 miljoen mensen wonen.

1
Reisnieuws
Tsunami trof ooit New York

Vermoedelijk was New York 2300 jaar geleden slachtoffer van een tsunami. Uit recent bodemonderzoek zijn Amerikaanse wetenschappers tot deze nieuwe ontdekking gekomen.

0
Reisnieuws
Salomonseilanden verdrinken

Een half miljoen bewoners van de Salomonseilanden zullen de komende jaren moeten verhuizen. Nu de zeespiegel vanwege klimaatverandering stijgt, lopen de eilanden in de Grote Oceaan langzaam onder water.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.