Reisnieuws

VIDEO: tsunami Japan

Gepubliceerd: 11 mrt 2011
1

Vanochtend is Japan geraakt door een tsunami, die het gevolg was van een aardbeving. De eerste videobeelden tonen hoe een muur van water en rotzooi afstevent op de noord-oostelijke stad Sendai, waar maar liefst 1 miljoen mensen wonen.

De eerste beving van 8.9 op de schaal van Richter werd gevolgd door tientallen naschokken van 5.0 op de schaal van Richter. Deze veroorzaakten gezamenlijk de tsunami, een golf van maar liefst tien meter hoog. Hele gebouwen, vrachtwagens en auto's werden door de nietsontzienende massa water meegesleurd, inmiddels staat ook een olieraffinaderij in brand. Grote gebieden zijn overstroomd, met name Miyagi is hard geraakt. Inmiddels zijn ruim twintig doden geteld; de vrees is dat dit nog verder zal oplopen.
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Bo-stam Andaman uitgestorven

Vorige week is het laatste stamlid van de Bo overleden. Dit heeft Columbus-partner Survival International gisteren bekend gemaakt. Daarmee houdt de 65.000 jaar oude Bo-stam op te bestaan.

1
Reisnieuws
Tsunami trof ooit New York

Vermoedelijk was New York 2300 jaar geleden slachtoffer van een tsunami. Uit recent bodemonderzoek zijn Amerikaanse wetenschappers tot deze nieuwe ontdekking gekomen.

0
Reisnieuws
Salomonseilanden verdrinken

Een half miljoen bewoners van de Salomonseilanden zullen de komende jaren moeten verhuizen. Nu de zeespiegel vanwege klimaatverandering stijgt, lopen de eilanden in de Grote Oceaan langzaam onder water.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wat heftig! ook bizar om dit zo te kunnen volgen op een flimpje hoe het land, mens auto en brandende raffinarerijen gezwolgen worden onder de golf. Jeetje.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.