Reisnieuws

Boekenweek: top-10 reisboeken

Gepubliceerd: 16 mrt 2011
2

De boekenweek begint vandaag weer. Niet alleen een uitstekend moment om literatuur in te slaan voor op vakantie, maar ook reisinspiratie in schrift op te doen. Reden voor de redactie van Columbus om een selectie te maken van onze tien favoriete reisboeken


1. Tales from Nowhere

Soms kom je op plekken die aanvoelen als 'nergens': een woestijn, een afgelegen dorp, zelfs in het centrum van een bruisende, onpersoonlijke stad. En dan gebeurt er iets: een avontuur, een openbaring, een ervaring die het hele landschap verandert. In Tales from Nowhere delen de auteurs van deze dertig real life verhalen hun passie en verwondering.
Verschijningsdatum: april 2011, maar nu alvast te bestellen in de Lonely Planet Webshop
Uitgeverij: Lonely Planet Publications
ISBN: 9781741795202
Taal: Engels
Prijs: €9,95


2. Nomad

Sinds 1999 brengt Jeroen Toirkens met zijn project NomadsLife de eeuwenoude leefwijze van nomaden in beeld. Het is een zoektocht naar de laatst levende nomaden op het noordelijk halfrond. Het is bijzonder is om te zien hoe niet alleen deze volken zich in die twaalf jaar ontwikkelden, maar ook hoe het fotowerk en het reizen van Toirkens zich ontwikkelde.
Auteur: Jeroen Toirkens (foto's) & Jelle Brandt Corstius (essay)
Verschijningsdatum: 19 maart
Uitgeverij: Lannoo, Gautier Platteau
ISBN: 9789020995985
Prijs: €39,95


3. Bed & breakfasts en charmehotels Italië

Op zoek naar een leuk Italiaans logeeradres voor de zomervakantie? Bed & breakfast en charmehotels Italië bevat ruim 75 sfeervolle accommodaties door heel Italië. Daarnaast wordt er extra aandacht geschonken aan de streek, restaurants, wijnroutes en culturele bezienswaardigheden.
Auteur: Dominicus & de redactie van De Smaak van Italie
Uitgeverij: Dominicus
ISBN: 9789025749699
Prijs: €17,50


4. Foto Vélo: 20.000 km met de fiets door Azië

De fiets bracht auteurs Renwa en Geirnaert in 2010 van Hongarije naar China. In Foto Vélo geeft Geirnaert een beeld van het echte leven in Azië, gezien door de ogen van twee fietsers. Het resultaat is een verhaal over onder andere schorpioenen in de tent, Pakistaanse gastvrijheid, zelfgestookte vodka en Iraanse opium. Foto Vélo brengt een jaar lang emotie en avontuur in een boek vol foto’s, aangevuld met gedachten, anekdotes en impressies.
Auteur: Heidi Renwa en Steven Geirnaert
ISBN: 9789090258133
Prijs: €26,95


5. By the Seat of My Pants

Lonely Planet weet dat de grappigste avonturen onderweg gebeuren. Ze nemen de vorm aan van onverwachte omwegen, onbedoelde avonturen en ongewenste gasten. In het boek By the Seat of My Pants vind je 31 van zulke verhalen terug.
Verschijningsdatum: april 2011, maar nu al in de Lonely Planet webshop te bestellen
Uitgeverij: Lonely Planet Publications
ISBN: 9781741795240
Taal: Engels
Prijs: €9,95


6. 100 Countries, 5000 Ideas

100 Countries, 5000 Ideas biedt een schat aan ideeën ter inspiratie voor je volgende reis. Het boek is van groot formaat, rijk geïllustreerd en haakt in op de top-100 meest fascinerende plekken.
Uitgeverij: National Geographic
ISBN: 9781426207587
Taal: Engels
Prijs: €26,99


7. Ontdek Reizen die je Leven Veranderen

Vijf jaar lang reisden oprichter van Columbus Magazine Louise ten Have en Matthijs de Groot, evenals andere Columbus-teams de wereld over op zoek naar bijzondere bestemmingen. Ter ere van het vijfjarig bestaan heeft Columbus de allermooiste bestemmingen ter wereld gebundeld in haar eerste boek. Dit gelimiteerde boek is te bestellen in de Columbus webshop.
Auteurs: Louise ten Have en Matthijs de Groot
Uitgeverij: Kosmos
ISBN: 9789021548821
Prijs: €19,95


8. De ronde van Gallië: reizen en eten in het voetspoor van Asterix

Jeroen Thijssen loopt in de voetsporen van Asterix en Obelix en vergelijkt het Gallië van toen met het Frankrijk van nu. Wat speelde af in de Romeinse tijd en wat vind je nog terug van de Romeinen, hun leven en hun eten? De reisgids 'De ronde van Gallië is verkozen het beste reisgids van 2010 door de Verenigde Reisboekhandels.
Auteur: Jeroen Thijssen
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046807088
Prijs: €17,95


9. De verborgen ordening

Alfred van Cleef ging om pad met enkel een GPS, want hij wilde de nulmeridiaan volgen. De nulmeridiaan loopt van van de Noordpool naar Antarctica. De wereld van boven naar beneden, zonder tijdsverschil. De denkbeeldige lijn loopt over zeeën en door acht landen: Engeland, Frankrijk, Spanje, Algerije, Mali, Burkina Faso, Togo en Ghana. De verborgen ordening is verkozen door de Verenigde Reisboekhandels tot het beste reisverhaal van 2010.
Auteur: Alfred van Cleef
Uitgeverij: Uitgeverij Cossee
ISBN: 9789059362826
Prijs: €24,90


10. Reis over zeven continenten

De mooiste verhalen uit Nationaal GeographicTraveler zijn gebundeld, voor reisliefhebbers die van cultuur, natuur en avontuur houden. Met twintig reisverhalen wekt Reis over zeven continenten je reislust op.
Uitgeverij: National Geographic
ISBN: 9789089270740
Prijs: €19,95


Ook zo dol op reizen? Op vertoning van het boekenweekgeschenk 'De kraal' van Kader Abdolah kun je zondag 20 maart gratis reizen met de NS!

Hoofdbeeld door: Dickverton.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Zo leer je snel een vreemde taal

Het is handig als je een woordje Engels spreekt wanneer je in het buitenland rondreist, maar helaas spreekt niet iedereen ter wereld deze taal. Met handen en voeten kom je ook al een heel eind, maar wat zou het fijn zijn als je met de mensen kunt...

3
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Download gratis reisjournals

De meest luxe hotels, de beste restaurants en de mooiste stranden. We willen graag alles uit onze reis halen. Dat kan nu nog beter met het gratis e-book vol reistips van professionals.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Onno

Door: Onno • Geplaatst op

Reisverhalen zijn mijn favoriete boeken.
Wel apart dat Columbus een eigen exemplaar erbij zet!

Mijn tips:
1.) Kannibalen van schrijver Joe kane, over de Huaorani indianen in Ecuador en de vernietiging van hun land door olie maatschappijen. Een verdrietig, grappig en meeslepend verhaal.
2.) Tribe van schrijver / documentaire maker Bruce Parry. Bekend van de tv serie Tribe, waarin Bruce Parry steeds1 maand bij een stam gaat leven en hun leven beleefd.

vivelafem

Door: vivelafem • Geplaatst op

Leuke leestips!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.