Reisnieuws

Vrouwenparadijs in Himalaya

Gepubliceerd: 13 sep 2007 0
Als vrouw altijd al getrouwd willen zijn met twee mannen? Op naar de Himalaya! In de volgende aflevering van BBC’s ‘Tribe’ is te zien hoe Bruce Parry ervaringen opdoet bij de Layappen in Bhutan, die doen aan ‘veelmannerij’. Voor de verandering mogen de vrouwen hier meerdere mannen hebben, in plaats van andersom.
Presentator Bruce Parry trekt een maand lang naar Bhutan om zich te gedragen en te voelen als een echte Layap. Layap is een stam in de Himalaya op 4000 meter hoogte, die wordt afgesloten van de buitenwereld door heel erg veel sneeuw. Layappen zijn uitsluitend boeddhisten en houden er een wel zeer speciale vorm van trouwen op na: polyandrie, oftewel ‘veelmannerij’, waarbij één vrouw er twee mannen op na mag houden.
Tribe is dinsdag 18 september te bekijken op BBC 2.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...