Reisnieuws

Zeven jaar jonger in Ethiopie

Gepubliceerd: 12 sep 2007 1
‘Reis naar Ethiopië en voel je zeven jaar jonger.’ Reisaanbieders weten het lekker te brengen: vandaag viert Ethiopië de millenniumwisseling. Omringd door allemaal festiviteiten en gratie voor 18.000 gevangen is om middernacht het jaar 2000 ingegaan.
Volgens de kalender die Ethiopië hanteert, begint het nieuwe millennium er zeven jaar en ruim acht maanden later dan in Nederland. Deze kalender verdeelt het jaar in twaalf maanden van dertig dagen en één maand van vijf of zes dagen. De verklaring van de bekende reclameslogan: ‘Dertien maanden zon in Ethiopië’.
deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Zeven jaar jonger in Ethiopie"

  • profile image comment

    Ik was een beetje verbaasd toen ik hoorde dat Ethiopië zijn tweede millennium zou gaan vieren en vroeg waarop hun jaartelling dan gebaseerd was. Waar ligt het nulpunt. "Bij de geboorte van Christus" was het antwoord. Nu loopt onze jaartelling al een paar jaar achter bij die geboorte, volgens de kenners is Jezus een jaar of drie-vier voor Christus geboren dus hoe zit dat? "News traveled slowly in Africa in those days" was het antwoord van de priester.

    Door KJongenburger • geplaatst op 2009-01-22 10:21:35

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

4x Europese winterportgebieden weg van de massa

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog echt voor jezelf.

Uhm, hallo-ow! Europa heeft méér berggebieden dan de Alpen. In deze vier onbekendere alternatieven ontsnap je aan de massa en heb je de Tiefschnee nog...