Reisnieuws

10 reistips voor groentjes

Gepubliceerd: 02 apr 2011
0

Als beginnende reiziger ben je gedoemd in de bekende valkuilen van reizen te vallen. Je neemt heel veel mee in je bagage dat je uiteindelijk toch niet nodig hebt of je wilt de bezienswaardigheden koste wat het kost zien en vergeet daarbij de andere dingen die een stad te bieden heeft. Wie voor de eerste keer gaat reizen, moet zich van enkele zaken bewust zijn. Deze tips should do the trick.

1. Zoek vooraf informatie over je bestemming

Voordat je vertrekt, is het handig wat research te doen. Praat met vrienden die al eerder op je geplande bestemming zijn geweest, koop wat reisgidsen of zoek informatie op via het internet. De tips van Reisreporters kunnen hierbij ook zeer waardevol zijn. Wat je ook doet, zorg dat je goed ingelicht bent over je bestemming. Zo voorkom je het risico dat je de stad op een drafje verkent of leuke plaatsjes niet hebt bezocht en achteraf teleurgesteld bent dat je juist dat bijzondere juweeltje gemist hebt.

2. Verken de stad

Het is altijd interessant om de omgeving te voet of met de fiets te verkennen. Met het openbaar vervoer kan het nog beter zijn, omdat je dan sneller een zicht krijgt over de meest gezellige of bezoekenswaardige plaatsjes en attracties. Spreek de lokale bevolking aan om een idee te krijgen van waar je heen moet. Zodra je een idee hebt hoe de stad in elkaar steekt, kun je zelf uitkiezen waar je langer bij stil wilt staan.


3. Probeer af te dwalen

De eerste straat naar links, de volgende straat naar rechts en dan opnieuw een straat naar links. Iedereen kent het spelletje wel! Het is de perfecte manier om af te dwalen van je plannetje. Zo ontdek je nieuwe vergezichten, verlaten kloosters of gewoon een gezellig parkje. Vaak staan de plaatsen die je op deze manier ontdekt niet in de reisgids. Het zijn dan ook de plaatsen waar de lokale bevolking vertoeft en waar geen toeristen komen (behalve jij dan!).

4. Bezichtig niet teveel in één keer

Wie voor het eerst een bezoek brengt aan een stad, heeft de nare gewoonte alles te willen zien. Maar geloof ons, dat is onmogelijk. Elke stad heeft wel honderden dingen die de moeite waard zijn. Steden hebben per definitie veel meer te bieden dan enkel de toeristische trekpleisters. De bekende gedachte is: 'Maar wat als ik nu eens niet meer terugkom?' Wees gerust, als een stad écht de moeite is, kom je zeker nog eens terug!

5. Daag jezelf uit

Probeer eens iets anders dan boerenkool met worst. Een belangrijk onderdeel van je trip is nieuwe dingen leren kennen en daar hoort ook de gastronomie bij. Waarom proef je niet eens een gerechtje dat typisch is voor het land of misschien wel voor de stad? Het is ook altijd vermakelijk om enkele lokale woorden of zinnen te leren spreken. Dit alles maakt je reis net dat ietsje unieker.


5 tips van onze Reisreporters

1. Ontdek de mooie plekjes buiten Senggigi

Volgens reisreporter Rsteeghs is het interessant het kleine stadje Senggigi op het eiland Lombok in Indonesië te bezoeken. Steeds minder toeristen bezoeken het stadje omdat ze meteen doorreizen naar de Gili eilanden in het noordoosten.


2. Xcalak in Mexico

Als je in Mexico bent, bezoek dan zeker het badplaatsje Xcalak. JKager laat weten dat het plekje het tegenovergestelde is van massatoerisme. Het geeft een idee van hoe de kust van Yucatán er zo'n 30 jaar geleden uitzag. Het enige wat je kunt doen in Xcalak is ontspannen. Vergeet de stress van thuis of op het werk en neem een duik bij de verlaten koraalriffen.


3. Het echte Dubai

Naast het drukke en chaotische leven in het moderne Dubai, heeft de stad eveneens een oude stadskern. Het gedeelte heet Bastakia en ligt aan de Dubai Creek, de rivier die Dubai in twee delen verdeeld. Wil je even aan het luxeleventje ontsnappen, dan is de stadskern een must see op je trip. (Yves)


4. Antieke stad aan de Turkse Rivièra

De opgravingen van Arykanda zijn volgens Reisreporter pensionado één van de allermooiste. De resten liggen in het Turkse binnenland en worden nauwelijks bezocht. Sinds 1971 werden de opgravingen gedaan en zo werd de antieke stad blood gelegd.


5. Londen zonder toeristen

Pkoelewijn heeft ontdekt hoe je Londen kunt bezoeken zonder die toeristenstroom. Op het eerste zicht moeilijk te geloven, maar in de Engelse hoofdstad kun je echt ontsnappen de vele mensen met fototoestellen. In The City of London, het financiële hart van de stad, lopen enkel zakenmensen rond in afgemeten pakjes. Geen toeristen te bespeuren dus.


Hoofdbeeld door: JKager.reisreporter.nl
Foto steeg door: Janhermens.reisreporter.nl
Foto zonsondergang door: Fjstakenburg.reisreporter.nlLees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.