Reisnieuws

Zo kom je snel door controles

Gepubliceerd: 14 mrt 2011
0

Vaak moet je al lang wachten om je bagage in te kunnen checken bij de balie op het vliegveld. Dan is het niet fijn als je daarna nog in de rij kunt gaan staan om door de veiligheidscontrole heen te komen. Met deze vijf tips vlieg je er zo langs.


1. Vermijd drukke periodes

Vooral tussen 6.30 en 9.30 uur en 15.30 en 19.30 uur kan het best druk worden bij de check-in balies en paspoortcontrole. Probeer dan ook zoveel mogelijk deze piektijden te vermijden. Ook in periodes met vakanties, de Olympische Spelen of andere grote evenementen is het raadzaam om extra vroeg te komen om zo je vlucht niet te missen.
Foto door: Rduta.flickr.com

2. Let op bij de paspoortcontrole

Houd je ogen open en zoek naar de kortste rij voor de paspoortcontrole. Vaak is er één rij waar iedereen in gaat staan omdat mensen, vaak ten onrechte, denken dat de andere rijen voor overige luchtvaartmaatschappijen of andere nationaliteiten zijn. Kijk goed naar de borden die boven de balies hangen.
Als je eenmaal snel bij de balie aangekomen bent, is het niet handig om de rij alsnog op te houden door te moeten zoeken naar de benodigde papieren. Met je paspoort of identiteitsbewijs en vliegticket bij de hand vlieg je zo langs alle controles.

3. Draag gepaste kleding

Als je eindelijk bij de veiligheidscontrole aangekomen bent, is het uitermate vervelend als mensen voor je alles uit moeten trekken omdat elke keer het lampje brandt, wanneer ze door het poortje gaan. Nog vervelender is het als je zelf diegene bent. Zorg er daarom voor dat je geen metalen voorwerpen draagt zoals riemen of knopen en zorg voor schoenen die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken. Strakke jeans komen ook sneller door de douane heen dan comfortabele broeken. Je bent zo minder verdacht voor de douane omdat je niet van alles in je zakken of broekspijpen kunt stoppen.


4. Draag niet te veel spullen bij je

In navolging van de vorige tip is het sterk aan te raden om niet te veel handbagage mee te zeulen. Als de beveiliging je tas wil checken, scheelt het tijd als je tas overzichtelijk is ingepakt. Ook wanneer voor het personeel gelijk duidelijk is wat voor vloeistoffen je bij je hebt en waar je ze hebt opgeborgen, kom je moeiteloos door de controle. Op de hoogte zijn van de regels rondom handbagage is geen overbodige luxe.
Foto door: Kalleboo.flickr.com

5. Let op en volg instructies

Het kan zijn dat er ter plekke nog een aantal instructies wordt gegeven waarvan je van tevoren niet op de hoogte was. Daarom is het zaak om te allen tijde je oren en ogen open te houden. Ook wanneer je iets moet doen waar je het niet mee eens bent, bijvoorbeeld je hele tas uitpakken, stribbel dan niet tegen, maar werk rustig mee. Je bespaart zo een hoop tijd en energie.


Hoofdbeeld door: Glenmcbethlaw.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Vliegtuigondergoed tegen scans

Wie zich toch niet helemaal bloot willen geven aan de douane en hun nieuwe bodyscanners, kan zich nu beschermen met speciaal ondergoed. In de Verenigde Staten is een ware run op de slipjes ontstaan.

0
Reisnieuws
Verveling voorbij op vliegveld

Je hebt je netjes drie uur van tevoren ingecheckt en de douane ging voorspoedig. Daar sta je dan, en nu? Wachten maar. Kijkend naar de vingers van de klok die voorbij kruipen. Maar wachten op een vliegveld hoeft helemaal niet saai te zijn, mits je...

2
Reisnieuws
Sta niet bloot bij de bodyscan

Een Amerikaans bedrijf heeft de oplossing voor het beschermen van je intieme delen tijdens een bodyscan op het vliegveld. Plak er gewoon een sticker op!

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.