Reisnieuws

Guam verbiedt haaienproducten

Gepubliceerd: 10 mrt 2011
1

Vorige week heeft Guam, een eiland in de regio van Micronesië, een verbod op bezit, verkoop en distributie van haaienproducten ingevoerd.

Guam is hiermee het derde afzonderlijke territorium van de Verenigde Staten dat de ernst inziet van de afnemende populatie haaien bij de Pacifische eilanden.

Toerisme

Het verbod heeft voor Guam vooral een economische reden. Door het verbod op de jacht op haaien blijft het eiland aantrekkelijk voor toeristen. Haaien staan namelijk bovenaan het lijstje van dieren die toeristen willen zien tijdens een duik in de oceaan.

Haaienvinnensoep

Door de jacht op haaienvinnen voor de Aziatische cuisine was het aantal haaien in de regio drastisch afgenomen. De dieren werden gevangen, ontdaan van hun vinnen en weer terug in de zee gegooid. Nu deze praktijk sinds een aantal jaar verboden is, valt er weer langzaam een toename van het aantal haaien waar te nemen. Het verbod is nu dus uitgebreid van alleen vangst naar het bezit van haaienproducten.

Herstel

Het is nog maar de vraag of het verbod niet te laat is ingevoerd om de haaien in dit gebied nog te redden. Ondanks dat het echte roofdieren zijn, zijn haaien toch erg kwetsbaar. Populaties herstellen zich vaak heel langzaam, omdat de dieren pas op late leeftijd volwassenheid bereiken en maar enkele nakomelingen per keer voortbrengen.


Hoofdbeeld door: AladinTravel.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
VIDEO: Haai zoent man

De meeste mensen zijn bang voor haaien. Maar niet deze duiker! Hij is zo dol op de dieren, dat hij ze zelfs graag een zoentje geeft. Deze haai reageert daar iets te enthousiast op...

0
Reisnieuws
Haaien trekken toeristen

In Zuid-Australië hebben ze wel een heel aparte manier bedacht om toeristen te trekken. Haaien blijken namelijk een uitstekende toeristenpleister!

0
Reisnieuws
Haai duikt op in zwembad

Bezoekers van het Cronulla zwembad in Australië kijken voortaan wel uit voordat ze een duik nemen. In het bad werd vrijdagmorgen door de medewerkers een haai van één meter lang gevonden.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Loesdidi

Door: Loesdidi • Geplaatst op

Het beste nieuws dat ik dit jaar gehoord heb. www.sharkwater.com

Belachelijk dat het nog niet overal ter wereld verboden is.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.