Reisnieuws

TIP: Shoghaken in Tropentheater

Gepubliceerd: 12 mrt 2011
0

De leden van het Shoghaken Ensemble kunnen met recht meesters van de Armeense muziek genoemd worden. Op donderdag 17 maart zijn ze te zien in het Tropentheater.

Armeense muziek is heel divers: er zijn al meer dan 30.000 melodieën vastgelegd. Ook Shoghaken heeft een uitgebreid repertoire, van opzwepende dansmuziek tot tranentrekkende klaagliederen. Ze maken gebruik van traditionele instrumenten als de duduk, zurna, kanun en de kemenche. Dat dat hun geen windeieren heeft gelegd, bewijst hun c.v.: ze stonden al in Carnegie Hall in New York en Theatre de la Ville in Parijs en werkten mee aan de soundtrack van de film Ararat. En nu vereren ze het Tropentheater met een bezoek!

Wie: Shoghaken
Wanneer: donderdag 17 maart 2011
Waar: Kleine zaal van het Tropentheater
Kosten: €19
Aanvang: 20.30 uurLees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
TIP: concert Nayan Ghosh

Op zondag 6 maart kun je in het Tropentheater genieten van Nayan Ghosh, een meester in het bespelen van de sitar en de tabla. Columbus heeft een speciale aanbieding voor dit concert. In plaats van €23 betaal je slechts €15!

0
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
TIP: Bac-Ha in Tropentheater

Een bijzonder concert van het Vietnamese top-ensemble Bac Ha Music Group op 3 december in het Amsterdamse Tropentheater. Op een eigentijdse manier laten de muzikanten de verscheidenheid zien van de verschillende muziekgenres die Vietnam rijk is.

0
Reisnieuws
TIP: Tibetaanse dans in Tropentheater

Dit jaar wint de Reisreporter van 2010 een reportagereis naar de zeer bijzondere bestemming Ladakh in India. Een gebied waar ook een zeer muzikaal gezelschap vandaan komt: de Ladakh Monks. Winnaars in spe en andere geinteresseerden kunnen de muzi...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.