Reisnieuws

Goedkoop vliegen is voorbij

Gepubliceerd: 03 mrt 2011
0

Het gouden tijdperk van de budgetreizen is weldra voorbij. Dat stelt Tim Jeans, voormalig commercieel directeur van Ryanair. Door de toenemende brandstofprijzen en milieutoeslagen zullen de prijzen flink stijgen.

Door de onrust in de Arabische wereld zal deze tendens wellicht nog versneld worden: de olieprijzen staan hierdoor onder druk, wat een vervroegd effect zal hebben op de ticketprijzen. De hierdoor afnemende passagiersaantal hebben als gevolg dat de prijzen wederom omhoog moeten en zo is de vicieuze cirkel rond.

Groot Brittannië

In Groot Brittannië zijn de toeslagen vorig jaar al gestegen. Daar moeten passagiers Air Passenger Duty betalen als ze vliegen vanaf een Britse luchthaven. Nu denken ook andere luchtvaartmaatschappijen in Europa aan het verhogen van hun toeslagen.

Onrust in het Midden Oosten en Afrika

Door de recente onrusten in het Midden Oosten en Afrika wordt verwacht dat de kosten die luchtvaartmaatschappijen extra moeten maken, doorberekend zullen worden aan de passagiers. De verwachting is dat door de hoge olieprijzen de winst van luchtvaartmaatschappijen in 2011 de helft zal zijn van die in 2010. Willie Walsh van de International Airlines Group (IAG) meldt dat de maatschappijen de situatie in de gaten houden en de brandstoftoeslagen waar nodig zullen aanpassen. Een andere maatregel die genomen kan worden is het terugbrengen van de hoeveelheid vluchten en het afschaffen van bepaalde bestemmingen.


Hoofdbeeld door: Mikelo.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Openbaar vervoer in het buitenland

Als je een citytrip maakt, heb je waarschijnlijk geen zin om alle bezienswaardigheden te voet te bezoeken. Gelukkig heb je in veel grote steden uitstekend openbaar vervoer.

0
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Vakanties in de uitverkoop

Als je nog geen reisplannen hebt gemaakt voor het komende seizoen, dan doe je er verstandig aan om nog even te wachten. De vakanties gaan namelijk massaal in de uitverkoop!

1
Reisnieuws
Bewust reizen: hoe doe je dat?

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor veel landen en kan een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een land. Maar om écht een positieve bijdrage te leveren, zul je als reiziger wel zelf een paar aanpassingen moeten doen.

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.