Reisnieuws

10 alternatieve topbestemmingen

Gepubliceerd: 24 mei 2011
2

Ja, natuurlijk zijn de Mayatempels van Chichén Itzá geweldig en wil iedereen wel een keer oog in oog staan met een olifant op de Serengeti. Het probleem met deze bestemmingen is echter dat ze zó populair zijn, dat je eerder oog in oog staat met een horde toeristen. Er zijn echter soortgelijke juweeltjes die verstoken blijven van massatoerisme. De redactie geeft je 10 trekpleisters om te vermijden én 10 alternatieven.1. Chichén Itzá versus Calakmul

Op het Mexicaanse schiereiland Yucatán ligt Chichén Itzá, één van de belangrijkste steden die zijn overgebleven uit het Maya-tijdperk. Hoewel el Castillo oftewel de trappiramide van Kukulcán, zeker bijzonder is om met eigen ogen te aanschouwen, kun je niet vermijden dat je hier als kuddedier achter de hordes toeirsten aanwandelt. Het feit dat de piramide is opgenomen op de Werelderfgoed van UNESCO, maakt het onder reizigers alleen maar populairder.

Alternatief: Breng een bezoek aan de ruïnes van de Mayastad Calakmul. Deze stad, ooit een van de grootste nederzettingen van de Maya's, ligt eveneens op Yucatán en staat eveneens op de Werelderfgoedlijst, maar omdat het zeer geisoleerd ligt in de regenwoud en de dichtstbijzijnde nederzetting meer dan 120 kilometer verderop ligt, nemen veel toeristen de moeite niet om de historische piramides te bezoeken. Het grootste deel van de stad is nog steeds niet blootgelegd: alle kans dus om op avontuur te gaan zonder een andere levende ziel tegen te komen.

Foto Chichen Itza door: Martijnwillemen.reisreporter.nl
Foto Chichen Itza door: Jurgenvdh.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zo fotografeer je het Noorderlicht

Als je eenmaal je de kans hebt gekregen het Noorderlicht te aanschouwen, gaat het beeld nooit meer uit je geheugen. Dit is ook dé reden waarom veel mensen een hele trip plannen rond dit natuurfenomeen. Columbus geeft je een aantal tips om het lic...

1
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Top-10 Toeristloze oorden

Toeristen komen bijna overal. Toch zijn er prachtige plaatsen waar je nauwelijks iemand tegenkomt, maar die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Columbus heeft tien schitterende locaties buiten de gebaande paden voor je op een rij gezet.

2

Reacties van bezoekers Reageer

ahamori

Door: ahamori • Geplaatst op

Andere alternatief kan zijn Uxmal. Het is minder zo ver van de toeristische strandgebieden dan Calakmul en steeds niet veel bezocht. Je kan klimmen, je hebt prachtig uitzichten en goed bewaard gebleven ruines.

vasco

Door: vasco • Geplaatst op

Eens met de schoonheid van Calakmul maar als je rond 16u Chichen bezoekt is het nauwelijks druk en kun je mooi de avond zien vallen... daarnaast is Coba nog vrij desolaat.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.