Reisnieuws

TIP: concert Alessandra Leão

Gepubliceerd: 25 feb 2011
0

Op zondag 27 februari kun je een optreden van Alessandra Leão bewonen in het Tropentheater in Amsterdam. Deze percussioniste, liedjesschrijfster en zangeres uit Pernambuco, het noordoosten van Brazilië startte haar carrière in de band Comadre Florzinha.

Al snel werkte ze samen met grote namen als Antonio Carlos Nóbrega en Florencia Bernales. In 2006 ging ze solo en bracht ze haar CD Bringendo de Tambor uit. Haar muziek kenmerkt zich door de polyritmische percussie en de met elkaar verweven gitaarpatronen. Onderwerpen als geweld en liefde, vuur en zee, traditie en het moderne leven passeren de revue. Ook op haar tweede album Dois Cordões zijn de tamboerijn, caxixis, talking drums, guiro en ganz weer te horen en zorgen voor haar unieke stijl.

Wie: Alessandra Leão
Wanneer: zondag 27 februari 2011
Waar: Grote Zaal van het Tropentheater
Kosten: €23
Aanvang: 15.00 uur


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
TIP: Wild Wild East Festival

Het Wild Wild East Festival is een geheel nieuw festival voor podiumkunsten uit Azië en het Verre Oosten. De naam stamt af van de steppe van Azië, maar ook van de moderne miljoenensteden uit het oosten. De naam doet misschien vermoeden dat het e...

0
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
TIP: Bac-Ha in Tropentheater

Een bijzonder concert van het Vietnamese top-ensemble Bac Ha Music Group op 3 december in het Amsterdamse Tropentheater. Op een eigentijdse manier laten de muzikanten de verscheidenheid zien van de verschillende muziekgenres die Vietnam rijk is.

0
Reisnieuws
TV-tip: Leaving Mandela Park

Op donderdag 27 mei is Leaving Mandela Park te zien, een spraakmakende documentaire die een andere kant van Zuid-Afrika laat zien.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.