Reisnieuws

Ga op museumbezoek met Google

Gepubliceerd: 18 feb 2011
0

Wie gek is op kunst, maar te ver weg woont om een museum te bezoeken, hoeft tegenwoordig zijn huis niet meer uit. Google heeft een nieuwe applicatie waarmee je van huis uit verschillende musea kunt bezichtigen.

Wil je dolgraag het Metropolitan Museum of Art in New York bezoeken? Of misschien heb je altijd al een kijkje willen nemen in de Tretjakov gallerij in Moskou? Dat kan! En je hoeft er niet eens je stoel voor uit te komen. Met Googleartproject.com kun je in zeventien musea over de hele wereld binnenwippen.

Kunstwerken

Meer dan duizend kunstwerken uit de belangrijkste musea ter wereld kun je bewonderen op de nieuwe website. Om het de bezoeker gemakkelijk te maken, zijn de 385 museumzalen in 360 graden te bekijken. Daarnaast kun je ook inzoomen op het artistieke werkje en achtergrondinformatie opvragen.

Nederlandse musea

Ook Nederlandse musea zijn in het project opgenomen. Het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum in Amsterdam prijken tegenwoordig op de nieuwste Google-applicatie.


Hoofdbeeld door: Sabbah.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
10 dingen om te doen als het regent

Een van de vervelendste dingen die je kan overkomen op vakantie, is regen. Maar het is je eigen keuze om bij de pakken neer te gaan zitten of er nog iets van te maken. Columbus zette een tiental tips op een rij om je reis niet letterlijk in het wa...

2
Reisnieuws
Augmented Reality: Londen + NY

We schreven enige tijd geleden al over de mogelijkheden van Augmented Reality, maar deze twee layers willen we je niet onthouden. Duik in het verleden van Londen en in wat de toekomst van New York had kunnen zijn.

0
Reisnieuws
Door: Christa Klop
VIDEO: Museum op z'n kop

Wie zijn leven wel eens op zijn kop wil zetten, kan terecht in de dierentuin van Gettorf, Duitsland. Daar staat namelijk een huis, waarin alles op zijn kop staat.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.