Reisnieuws

Zakenlui: 'Vliegen zonder kinderen'

Gepubliceerd: 14 feb 2011
0

Uit een Britse peiling onder 1.000 zakenmensen die veelvuldig vliegen, blijkt dat 75% zich ergert aan schreeuwende kinderen en zou willen dat gezinnen met kinderen in vliegtuigen gescheiden worden van mensen zonder kinderen.

Stiltecabine

Uit de zakelijke conferentie Business Travel and Meetings Show in Londen blijkt ook dat het idee om kinderen te bannen uit het vliegtuig niet uit de lucht komt vallen. Oplossing zou zijn om gescheiden vluchten in te lassen of gescheiden compartimenten voor mensen mét en zonder klein grut. Net als in de treinen het geval is met de stiltecoupés, zouden er stiltecabines in de vliegtuigen geïntroduceerd kunnen worden.

Kinderen in bagageruim

Al eerder dit jaar bleek uit een poll van Skyscanner dat tweederde van de deelnemers aan de poll in het vliegtuig zo ver mogelijk van kinderen vandaan wil zitten. Als meest extreme oplossing werd aangedragen om de kinderen in het bagageruim mee te laten reizen.


Betalen voor rust

Voorstander van deze service voor zakenlui is de Britse reisjournalist Dave Richardson. Hij adviseert luchtvaartmaatschappijen als British Airways, Virgin Atlantic en Emirates om serieus over deze ideeën na te denken. Vliegtuigen als de Boeing 747 hebben twee verdiepingen en zouden gemakkelijk deze scheiding kunnen bewerkstelligen. Ook de organisator van de Business Travel and Meetings Show David Chapple is van mening dat mensen die reizen in de Business Class betalen voor rust en comfort en dat krijsende kinderen daar niet bij horen.

Tegenstanders

Tegenstanders menen dat het weren van kinderen op bepaalde vluchten uiteindelijk slechts een voorbode is van het weren van andere typen passagiers. Het gevaar is dat in de loop der tijd de grens zal vervagen.

Wat is jouw mening over vliegen mét of zonder kinderen? Vind je het een goed idee of overdreven? Laat het ons weten.


Foto huilend kind door: Zervas.flickr.com
Hoofdbeeld door: Ksfc84.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Nieuw: Kinderen in bagageruim?

Er zou een speciale, afgeschermde ruimte in vliegtuigen moeten komen voor families met kinderen, blijkt uit een recente poll van Skyscanner. De boekingssite vroeg naar de mening van reizigers over de wenselijkheid van kinderen aan boord van vliegt...

21
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Top-10 irritaties in vliegtuig

In opperbeste stemming stap je het vliegtuig in, op weg naar misschien wel je droombestemming. Totdat dat kind begint te jengelen, de buurman ellenlange oninteressante verhalen begint te vertellen of je de stoel van je buurman in je nek krijgt. He...

6
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Voorkom stress op reis

Een lange of korte vakantie. Een bijzondere of gewone reis. Of je nou dichtbij huis blijft of een verre reis gaat maken, vakantie kan nog al eens voor wat stress zorgen. Hoe laat ik mijn huis achter? Waar check ik in? Hoe komen we bij het hotel? ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.