Reisnieuws

Uniek: video ongecontacteerde stam

Gepubliceerd: 07 feb 2011 0
Recentelijk zijn de eerste beelden vrijgekomen van een ongecontacteerde stam in Brazilië langs de grens met Peru. Filmster Gillian Anderson lanceert de campagne van Survival International om de stam te beschermen en spreekt de video in.
'Wat sterk naar voren komt uit deze geweldige beelden is hoe gezond en zelfverzekerd deze mensen lijken. Ik hoop dat ze met rust gelaten worden, maar dat kan alleen als de houthakkers worden tegengehouden,' aldus Anderson, die met name bekendheid verworf als agent Scully in The X-Files.

Bescherming tegen houtkap

Vorige week werd door Survival International al bekend gemaakt dat er foto's zijn gemaakt van een stam die tot nu toe geen enkel contact heeft gehad met de bewoonde wereld. De Peruaanse autoriteiten hebben toen aangegeven in samenwerking met het Braziliaanse Departement voor Inheemse Zaken (FUNAI) het gebied waar de stam woont te gaan beschermen tegen illegale houtkappers. Houtkap vormt samen met ziektes de voornaamste reden voor het uitsterven van inheemse stammen.

Aandacht

'De zeer gevaarlijke toekomst van ongecontacteerde inheemse stammen zouden een wereldwijde zorg moeten zijn. Met Gillian Anderson's hulp trekken we meer aandacht voor het probleem. Van belang is dat de wereld eindelijk een echte halt toeroept aan de eeuwen van vernietiging,' aldus de directeur van Survival International Stephen Cory over het belang van de campagne.


De beelden werden op 3 februari al uitgezonden op BBC 1 in de serie 'Human Planet'.

Bekijk de video:
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Wegdromers: 10x straatfotografie rond de wereld

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Columbus-community een onuitputbare bron van talent is.

Kleurrijke markten, dynamische verkeersaders en fantastische street art: straatfotografie is een kunst apart. Deze prachtplaatjes bewijzen dat de Colu...

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Wintersporten als een pro: reistips van 3 topatleten

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten delen hun beste reistips.

Ze trainen in het buitenland, doen mee aan wedstrijden in het buitenland en streven naar deelname aan de Spelen in het buitenland; deze 3 topatleten d...