Reisnieuws

Overnachten in de ark van Noach

Gepubliceerd: 23 jan 2011
2

Voor wie een nachtje wil doorbrengen in een ecologisch hotel en tegelijkertijd beschermd wil zijn tegen overstromingen en aardbevingen, is het Ark Hotel een aanrader.


Zelfvoorzienend

Het hotel is zelfvoorzienend en bevat zonnepanelen en windgeneratoren om te zorgen voor energie. Ook vangt het regenwater op dat omgezet kan worden tot drinkwater. Binnen zijn er vele planten aanwezig om de gasten te voorzien van zuurstof en voedsel. Het zelfreinigende plastic aan de buitenkant zorgt voor een ruime lichtinval zodat het alle ruimtes kan verlichten. De capsule is maar liefst 14.000 vierkante meter groot, dus je hoeft niet bang te zijn om claustrofobisch te worden.

Beschermd tegen natuurrampen

Als een echte ark van Noach kan het hotel in de vorm van een reusachtige schelp met zijn enorme biosfeer tot 10.000 gasten beschermen tegen natuurrampen. De constructie kan als het nodig is - bijvoorbeeld in geval van overstromingen of stijgende zeespiegels - zelfs drijven. Ook aardbevingen hebben volgens de ontwerpers geen kans: de schelp is evenwichtig gebouwd met houten welvingen en stalen kabels, die ervoor zorgen dat het bouwsel altijd stabiel blijft.


Permanent verblijf

Het idee komt van het Russische bedrijf Remistudio in samenwerking met de International Union of Architects in het kader van hun programma Architecture for Disasters Relief. Alexander Remizov van Remistudio zou het zich goed kunnen voorstellen dat mensen hier permanent zouden willen verblijven: 'Het ontwerp beschermt de mens immers tegen de natuur en de natuur tegen de mens.'

Wanneer het hotel daadwerkelijk gebouwd wordt en wanneer het te boeken is, is nog niet bekend.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Ontwerp je eigen hotelkamer

Vind jij je hotelkamer ook altijd zo saai? Krijg je een allergie van de veren kussens? Dan zul je blij zijn met de nieuwe ontwikkeling, die geintroduceerd wordt door het Grace Hotel in Sydney: hotelkamers volledig in de smaak van de gast. Zo voel ...

0
Reisnieuws
Wat te doen bij een slecht hotel

Tijdens het reizen kom je weleens terecht in een shabby hotelkamer. De kamer stinkt, is niet schoon of is té gehorig. Help is on the way! Columbus geeft je acht tips over wat te doen bij een slecht hotel.

0

Reacties van bezoekers Reageer

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Lijkt me heel leuk. Zouden ze ook dieren opnemen?

vivelafem

Door: vivelafem • Geplaatst op

Zo dat ziet er indrukwekkend uit! Lijkt me een leuke ervaring daar een nachtje te slapen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.