Reisnieuws

Opvallende vondsten door de douane

Gepubliceerd: 21 jan 2011
0

De meeste mensen kennen de restricties voor de handbagage wel: waag het niet vloeistoffen, scherpe objecten of ontvlambare substanties mee het vliegtuig in te nemen. Toch wordt mensen aangeraden om de regels een extra keer te checken voordat ze gaan vliegen zodat teleurstellingen en gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden. De douane wordt namelijk nog geregeld geconfronteerd met ongebruikelijke voorwerpen die passagiers graag mee willen nemen. Columbus zet de meest opvallende vondsten op een rij.


1. Kop van een zeehond

In 2004 werd een professor Biologie gepakt toen hij probeerde de kop van een zeehond in zijn koffer mee te nemen. Gelijk bekende hij geen vergunning te hebben, maar de kop nodig te hebben voor educatieve doeleinden. Deze actie is hem duur komen te staan. Zijn straf voor de smokkel was één jaar in de gevangenis en $20.000 boete.
Foto door: Hbplaatjes.reisreporter.nl

2. Zak met botten

De laatste wens van de overleden broer van een 62-jarige vrouw was begraven te worden in zijn vaderland Italië. Helaas stierf hij in Brazilë. De vrouw vloog elf jaar later samen met een vriend naar Brazilië, groef de restanten van haar broer op en nam ze mee terug naar Italië. Bij een tussenstop in München werd de zak met botten ontdekt door de douane. Nadat de vrouw aangetoond had over de juiste papieren te beschikken, konden ze gelukkig hun weg naar Napels vervolgen.

3. Krokodillen

Een Filipijnse man werd aangehouden toen drie 45 centimeter lange Siamese krokodillen werden aangetroffen in zijn rugzak. Hoe hij zonder ontdekt te worden kon vliegen van Phnom Penh naar Singapore alvorens door te reizen naar Manila, is de autoriteiten nog steeds een raadsel.

4. Kamelenkostuum

Het is niet verboden om een kamelenkostuum in je koffer te doen als ruimbagage. Echter, de eigenaar - een passagier van Qantas - keek wel raar op toen hij eenmaal aan boord uit het raam keek en zag hoe een bagagehandelaar beneden op de baan zijn pak had aangetrokken en ermee rondparadeerde.

5. Moedermelk

Nog voordat er een verbod bestond op het meenemen van vloeistoffen in de handbagage, waren er al regels omtrent het vervoeren van gevaarlijke substanties, zoals melk. Toen een moeder in 2002 probeerde om moedermelk mee te nemen zodat ze haar baby kon voeden in het vliegtuig, werd ze tegengehouden door de douane. Om te bewijzen dat de melk niet giftig was, moest ze uit elke fles die ze had meegenomen een gedeelte opdrinken.


6. Kerstkalkoen

Rond de kerstperiode probeerde een man een kalkoen van ruim 4,5 kilo in zijn handbagage mee te nemen. Het dier was bestemd voor het kerstdiner van zijn familie in Spanje. Het bevroren hapje werd helaas door de douane in beslag genomen en vernietigd omdat het illegaal is om bederfelijk voedsel mee te nemen zonder toestemming vooraf. De enige zorg van de passagier echter was of het dier ontdooid zou zijn tegen de tijd dat hij aan zou komen bij zijn familie.
Foto door: Ingrover.reisreporter.nl


Hoofdbeeld door: Artvstech.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Gekko’s in een onderbroek

Exotische dieren doen het goed op de zwarte markt. Keer op keer worden er nieuwe manieren bedacht om deze het land uitgesmokkeld te krijgen.

0
Reisnieuws
Duizend spinnen in bagage

Een levende hond ontdekken in de bagage van een vliegtuigpassagier is een behoorlijke schok geweest voor de douane, maar de twee koffers van een Britse toerist deden de Braziliaanse douanebeambtes stijl achterover slaan. De koffers waren namelijk ...

0
Reisnieuws
Python niet door bagagescan

Over een flesje nepparfum of serie illegale DVD’s valt nog te discussiëren, maar de douane op het vliegveld van Sydney keek toch wel raar op toen ze een kluwen slangen op de bagagescanner zagen.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.