Reisnieuws

5 tips voor op een cruise

Gepubliceerd: 24 jan 2011
3

Als je op een cruise gaat, wil je natuurlijk genieten van een welverdiende vakantie en niet voor onverwachte situaties komen te staan. Hieronder volgen een vijftal nuttige tips die onmisbaar zijn voor een ontspannen cruise.

1. Wees op tijd

Zorg ervoor dat je vooral niet op het allerlaatste moment bij de haven komt aanzetten. Het zou zonde zijn als je een luxe cruise met een gevoel van stress begint of de cruise zelfs mist door een gemiste aansluiting, slecht weer of een lange rij bij de veiligheidscontrole. Kom desnoods een dag van tevoren en boek een hotel. Zo ben je verzekerd van een ontspannen start van je vakantie. Kun je toch pas op de dag van vertrek zelf arriveren, zorg er dan voor dat je niet te veel bagage en ook geen te grote koffers bij je hebt. Dat scheelt sjouwen en dus tijd.


2. Neem toiletpapier mee

Op een cruise ben je van veel gemakken voorzien. Zo zijn alle maaltijden inbegrepen, doet het personeel er alles aan om het je naar de zin te maken en zijn er tal van activiteiten aan boord. Echter, wat ze toch weleens vergeten, is om je hut te voorzien van een ruime hoeveelheid toiletpapier. En je wilt niet naar je tijdschrift hoeven grijpen die je bewaard had voor naast het zwembad. Voor de zekerheid een extra rol inpakken dus!
Foto door: Free-stock.flickr.com


3. Houd je uitgaven in de gaten

Hoewel je op je cruise in principe niets meer hoeft uit te geven, is het verleidelijk om deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden, te gaan shoppen in het varende winkelcentrum of mee te gaan met excursies naar het vasteland. Ook een avondje uit in het casino, even naar de kapper of een dagje in het beautycentrum kan de totale kosten voor je cruise hoog doen oplopen. Houd wel in gedachten dat je waarschijnlijk niet alles kunt doen; er is simpelweg te veel aanbod. Een cruiseschip is net een kleine stad. Kies een paar dingen uit en laat de rest over voor een volgende keer.
Foto door: Discopalace.flickr.com

4. Zorg voor een goede verzekering

Voor onverwachte situaties, zoals een vulling die eruit valt of een uitglijder bij het zwembad, is het essentieel een goede verzekering te hebben. Aan boord van een cruiseschip is er altijd een compleet uitgerust ziekenhuis aanwezig, dus medische hulp is altijd binnen handbereik. Houd er wel rekening mee dat de rekening direct betaald moet worden. Zorg er dus voor dat je alle facturen en bonnetje bewaart voor je verzekeringsmaatschappij thuis.

5. Gedraag je

Onze laatste tip is belangrijk als je niet van boord gezet wilt worden zonder alternatief vervoer terug naar huis. Schop geen herrie en gedraag je netjes. Dus: niet vechten in de kroeg, niet in discussie gaan met de croupier en vooral geen drugs proberen te smokkelen, die je hebt gekocht van een lokale dealer op een mooi tropisch eilandje. Want dan mag je linea recta op de plank.


Hoofdbeeld door: Carla.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Europese citytrips tips

Tijdens een citytrip wil je natuurlijk alle beroemde bezienswaardigheden zien. Alleen neemt het wachten altijd zoveel tijd in beslag. Zo ontwijk je de wachtrijen in Berlijn, Londen, Parijs en Rome.

0
Reisnieuws
Gezond op reis: 5 tips

Voorkomen is beter dan genezen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Bereid je voor op je vakantie! Om je gezond te houden op reis, geeft Columbus je vijf tips.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Grootste cruiseschip ter wereld

De Princess Kaguya moet het grootste cruiseschip ter wereld worden. In 2012 is ze klaar en ze meert datzelfde jaar nog bij ons aan. Het schip wordt uitgerust met 55 restaurants, een megawinkelcentrum, een sporthal en bijna tienduizend vierkante me...

0

Reacties van bezoekers Reageer

flintstone

Door: flintstone • Geplaatst op

Punt 1. Bij elke goede cruise maatschappij kunnen de koffers al doorgelabeld worden naar de boot , bij aankomst staat de bagage al in de hut .
Punt 2 . Toiletpapier sorry .dit is klinklare onzin.
Punt 3.Dit geld vooral op de grote schepen (accomodatie meer dan 1000 passagiers) voor mij geen optie .
Punt 4 .Overleg met je verzekeraar de mate van dekking .Mocht je door omstandigheden van boord worden gehaald per helicopter zou de kostprijs t.o.v. de dekking wel eens onvoldoende kunnen zijn !!!
Punt 5 . Nogmaals de grotere schepen en de toename van het cruisen (prijsaanbiedingen ) is een reden dat een bepaald soort publiek de ethiek van cruisen niet begrijpt ,jammer .
Punt 6 Om te begrijpen wat cruisen is ?? Begin de eerste keer met een cruise van b.v 8/10 dagen .De echte liefhebber heeft geen probleem om 3 dagen alleen maar de zee en de golven te zien .

sophia1980

Door: sophia1980 • Geplaatst op

Volgens mij is dit heel erg afhankelijk van de maatschappij en het land. Mijn ouders hebben weleens een cruise door het Caribisch gebied gemaakt met een luxe Amerikaans schip, waar alles in kannen en kruiken was en supernetjes geregeld. Maar mijn tante en kids maakten een cruise vanuit Turkije waar zelfs in de prullenbakken van de kamers nog wc-papier van de vorige gasten zat en ze ook drie keer moesten vragen eer ze weer een rolletje kregen.
Van een vriendin, die als touroperator werkt in Amerika, heb ik ook begrepen dat het wel eens voor kan komen dat schepen zonder komen te zitten omdat ze lange afstanden afleggen zonder aanlegpunt en dan blijkbaar niet genoeg inslaan - wat op zich best apart is, als je vooraf de vaarroute weet...
Service verschilt natuurlijk heel erg. Bij sommige schepen kun je doortrekken, bij andere moet het in een vuilnisbakje. Dan maakt het niet uit of het wel of niet zacht is, lijkt mij.

dreamer666

Door: dreamer666 • Geplaatst op

Vind ik ook een rare tip. Op welk cruiseschip heb je nu een tekort aan toiletpapier???

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.