Reisnieuws

Comfort classes vergeleken

Gepubliceerd: 31 jan 2011
2

Voor wie er lang is of gewoon wil genieten van wat extra beenruimte is er de mogelijkheid om Comfort Class te boeken. Columbus vergelijkt de verschillende Nederlandse maatschappijen en hun aanbod van meer beenruimte.

Martinair

Voor € 65 per enkele reis heb je niet alleen meer beenruimte maar ook personal entertainment, een eigen incheckbalie, drankjes tijdens de gehele vlucht, een extra koffieservice met bonbons en een warme snack en mag je zelf je stoel uitkiezen. Met de Comfort Class heb je altijd minstens 10% meer beenruimte dan in de Economy Class en een stoelafstand van minimaal 82,5 cm. Bij het online boeken kun je al aangeven dat je deze upgrade wilt, maar dat kan ook later nog.


Enkele tips om de beste stoel te bemachtigen in de Boeing 767-300 waarmee Martinair vliegt:
- Zorg dat je de stoel in rij 19 vermijdt, die zitten namelijk bij de toiletten en kunnen niet naar achteren.
- Rij 1 en 2 bestaan niet, dus als je voor de derde rij boekt heb je veel ruimte.
- Wees snel met boeken. De beste stoelen zijn het eerst weg. Ga als het nog kan voor stoel 6g of 6h. Door het ontbreken van een rij ervoor zijn het de beste stoelen.


KLM

Sinds kort heeft ook KLM een tussenklasse, de KLM Economy Comfort. Hier heb je meer beenruimte (+10 centimeter) en een comfortabelere stoel die verder naar achteren kan (15-18 centimeter). De rest van de service aan boord is grotendeels gelijk aan die van de gewone Economy Class. Het enige verschil is dat passagiers die in de Economy Comfort klasse reizen eerder van boord mogen omdat ze zich in het voorste gedeelte van de Economy Class bevinden.
De prijs van de upgrade hangt af van het aantal de vluchtduur en varieert tussen € 80 en € 150 per enkele reis. Frequent flyers kunnen met korting of zelfs gratis met de Economy Comfort reizen. Reizigers kunnen online een stoel met extra beenruimte boeken via 'Manage mijn Boeking'.
KLM is de enige Nederlandse maatschappij die Economy Comfort aanbiedt op vluchten naar Amerika, Canada, Bali, Bangkok en Australië.

Arkefly

De Arkefly Comfort Class biedt 8 centimeter meer beenruimte dan de reguliere klasse. Daarnaast krijg je nog een gratis koptelefoon en krijg je een gratis maaltijd en drankje en bij nachtvluchten krijg je een verzorgingssetje.
Ook wat betreft de hoeveelheid bagage is de Comfort Class voordelig. In plaats van twintig kilo mag je 25 kilo meenemen (zelfs 35 kilo bij de bestemmingen Aruba, Bonaire en Curaçao). De prijs voor de upgrade varieert van € 15 voor een enkeltje in Europa tot € 50-125 bij intercontinentale vluchten. De precieze prijs is afhankelijk van in welke periode er gevlogen wordt. In de schoolvakanties is het vaak duurder dan daarbuiten.
Wil je met de Comfort Class vliegen naar een bestemming in Europa, dan is Arkefly de enige luchtvaartmaatschappij in Nederland die deze service aanbiedt.

Transavia

Transavie heeft geen aparte Comfort Class maar biedt reizigers wel de mogelijkheid om online een eigen stoel te kiezen. Dit kan al bij de online boeking maar ook tot 48 uur voor de geplande vertrektijd. Voor een stoel met extra beenruimte betaal je € 20 per enkele reis.


Foto door: Caribb.flickr.com
Hoofdbeeld door: Im elsewhere.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zo krijg je wél geld terug bij vertraging

Wanneer je vlucht geannuleerd of vertraagd is, heb je in veel gevallen recht op een vergoeding. Maar je geld terug krijgen blijkt vaak nog lastig. Luchtvaartmaatschappijen dagen de klanten uit en komen vaak onder betaling uit. Columbus zocht uit h...

10
Reisnieuws
Vliegtuigstoelen: de toekomst

Columbus heeft je al regelmatig bericht over de nieuwste vliegtuigstoelen. Van de kleinste vliegtuigstoel tot aan de knusse 'cuddle class'. We nemen de laatste ontwikkelingen nog even een keer onder de loep.

1
Reisnieuws
Languit knuffelend vliegen

Een lange vliegreis is meestal niet het hoogtepunt van de vakantie. Slapen is moeilijk op de kleine stoeltjes in de economy class, waardoor een dikke jetlag vaak niet uitblijft. Gelukkig is er nu de 'Cuddle Class''.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Marco Beentjes

Door: Marco Beentjes • Geplaatst op

"Vlieg je naar Puerta Plata of Punta Cana in de Dominicaanse Republiek, is Martinair de enige Nederlandse luchtvaartmaatschappij die Comfort Class aanbiedt." Dit is niet juist. Martinair vliegt niet meer naar Puerto Plata. Met ArkeFly kan je beide bestemmingen wel met Comfort Class boeken.

Sannetje001

Door: Sannetje001 • Geplaatst op

Bij Arkefly moet je óók in de Comfort Class gewoon betalen hoor voor het entertainmentprogramma. Helaas helaas..

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.