Reisnieuws

5 Kindvriendelijke airlines

Gepubliceerd: 25 jan 2011
0

Het is voor veel reizigers een bron van ergernis: naast kinderen zitten in het vliegtuig. Maar voor de ouders en kinderen zelf is het vaak ook geen pretje. Voor hen is het belangrijk om van tevoren te checken welke voorzieningen er bij de luchtvaartmaatschappijen voor de kids beschikbaar zijn en wat voor service ze kunnen verwachten. Columbus zet de meest kindvriendelijke luchtvaartmaatschappijen op een rij.


1. KLM

Speciaal voor kinderen heeft KLM de Junior Jet Service in het leven geroepen. Hiermee kun je bij een online boeking kindermaaltijden bestellen en krijgen kinderen bij intercontinentale vluchten een speelpakketje.
Voor kinderen van vijf tot veertien jaar die alleen reizen is er de Unaccompanied Minor Service. De minderjarige wordt dan begeleid door het cabinepersoneel. Bij een wat langere overstap op Schiphol is er de Junior Jet Lounge, waar kinderen frisdrank krijgen en zich kunnen uitleven op spelletjes.
Kinderen tot twee jaar mogen op schoot en kunnen tien kilo ruimbagage en tien kilo handbagage meenemen. Indien er voor het kind een eigen stoel is gereserveerd, mag ook het autostoeltje mee. Opvouwbare buggy's en kinderwagens mogen mee het vliegtuig in als er plek is. Bij gebrek aan ruimte gaan ze gratis mee in het ruim.

2. Martinair

Kinderen van twee tot twaalf jaar krijgen bij Martinair een kindermenu. Op de algemene televisieschermen zijn tekenfilms te zien en je kunt een Personal Entertainment Player huren. In de Comfort Class zit deze voor alle passagiers bij de prijs inbegrepen. Op alle vluchten vanaf Amsterdam krijgen kinderen bovendien een leuke rugzak met verrassingen. Autostoeltjes en MaxiCosi's mogen mee als handbagage, mits ze in de bagagebakken passen.

3. Arkefly

Kinderen krijgen van Arkefly bij vertrek uit Amsterdam een cadeautje. Op lange afstandvluchten zijn maaltijden voor kinderen tot twaalf jaar inbegrepen. Voor vluchten naar Egypte en de Canarische eilanden kun je tot drie dagen vantevoren een kindermaaltijd bestellen. Baby's vliegen helaas niet gratis, maar als ouder betaal je voor je kind - Aruba, Bonaire en Curaçao uitgezonderd - € 35 per vlucht

4. Singapore Airlines

Voor kinderen in de First Class of Business Class kun je tot 24 uur vantevoren online kindermaaltijden bestellen. Het inflight entertainment programma zorgt ervoor dat kinderen zich geen moment hoeven te vervelen met het grote aanbod van films en series. Voor de allerkleinsten tot veertien kilo zijn er beperkt wiegjes verkrijgbaar.

5. Aer Lingus

Bij deze maatschappij ben je € 3 goedkoper uit als je online de bagage incheckt, dan wanneer je dit op het vliegveld doet. Bij vluchten naar Amerika krijgen kinderen een maaltijd en ook hier is een inflight entertainment programma aanwezig. Inklapbare buggy's en autostoeltjes mogen mee het vliegtuig in.


Hoofdbeeld door: Ianus.flickr.com
Foto door: Ma1974.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zo krijg je wél geld terug bij vertraging

Wanneer je vlucht geannuleerd of vertraagd is, heb je in veel gevallen recht op een vergoeding. Maar je geld terug krijgen blijkt vaak nog lastig. Luchtvaartmaatschappijen dagen de klanten uit en komen vaak onder betaling uit. Columbus zocht uit h...

10
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Beste en slechtste airlines 2010

Uit de Airline Survey 2010 blijkt dat passagiers Ryanair de slechtste airline ter wereld vinden. Dat het merendeel van de vliegtuigpassagiers zich bij Ryanair net een sardientje in blik voelt, is geen nieuws. Maar ook op service en eten scoort de ...

0
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Geen vergoeding bij vertraging

Passagiers blijken in de praktijk bij vertragingen toch geen geld uitgekeerd te krijgen, terwijl zij wel wettelijk recht hebben op een vergoeding. Dat meldt EénVandaag in haar uitzending van 12 augustus 2010.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.