Reisnieuws

Vliegtuigondergoed tegen scans

Gepubliceerd: 14 jan 2011
0

Wie zich toch niet helemaal bloot willen geven aan de douane en hun nieuwe bodyscanners, kan zich nu beschermen met speciaal ondergoed. In de Verenigde Staten is een ware run op de slipjes ontstaan.

Al sinds de invoering van de nieuwe bodyscanners eind 2009, valt de halve reizigerswereld over het gebrek aan privacy wat zou zijn ontstaan. Met het apparaat zou de douane door de kleren van reizigers heen kunnen kijken. Een Britse gelijkheidscommissie noemde de apparaten illegaal en zelfs de paus bemoeide zich met de kwestie.

Inkt verbergt edele delen

Het bedrijf Scanner-Shirts heeft handig ingespeeld op de verontwaardiging van de reizigers die zich aangetast voelen in hun eer. De speciale vliegtuiglijn heeft precies op de plek van de edele delen een speciale inkt, waardoor beveiligers alleen een wazige plek zien bij de persoon die in de scanner staat. De t-shirts van vrouwen zijn ook op borsthoogte voorzien van de inkt.

Run op de kleding

In de Verenigde Staten, waar de publieke ophef over de scans het grootst lijkt, is al een run ontstaan de speciale vliegtuiglijn, die pas pas een maand op de markt is. 'Het loopt echt storm', aldus woordvoerder Marc Carey. Aan de modieusheid is ook gedacht: de shirts en slips zijn voorzien van 'All rights reserved' logo's, smileys bij de kinderen en een ster op de boxers.

Flying Pasties

Overigens is het niet het eerste ludieke initiatief tegen de scans. In juli van 2010 bracht het bedrijf Flying Pasties speciale plakkers op de markt, die de edele delen moeten beschermen tegen nieuwsgierige douaniers.

Rest de vraag wat de douane doet op het moment dat je als passagier iets te verbergen hebt bij je edele delen...

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Sta niet bloot bij de bodyscan

Een Amerikaans bedrijf heeft de oplossing voor het beschermen van je intieme delen tijdens een bodyscan op het vliegveld. Plak er gewoon een sticker op!

1
Reisnieuws
Door: Christa Klop
Bodyscan mogelijk illegaal

De full bodyscanners die recentelijk ingevoerd zijn op verschillende luchthavens, zijn mogelijk illegaal. De apparaten zouden namelijk discriminatie- en privacywetten overtreden.

0
Reisnieuws
Met 'blauwe' vingers de VS in

Buitenlandsers die een bezoekje brengen aan New York moeten tegenwoordig niet alleen een paspoort laten zien, maar ook alle tien vingers. New York is de tiende stad in de Verenigde Staten waar de registratie van tien vingerafdrukken wordt ingevoerd.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.