Reisnieuws

Lijst risicovolle reisorganisaties online

Gepubliceerd: 13 jan 2011
1

De ANVR, Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen, heeft deze week een zogeheten 'Signaleringslijst' gepubliceerd. Op de lijst staan reisorganisaties die zich niet of onvoldoende houden aan de garantieverplichtingen naar de klant bij faillissement of repatriëring.

Reisorganisaties zijn volgens artikel 7:512 van het Burgerlijk Wetboek.verplicht om de consument te beschermen in het geval van een faillisement. Dit betekent dat je als klant je geld terug moet krijgen als je een reis geboekt én de betaald hebt bij een reisorganisatie die vervolgens failliet gaat. Als je al op reis bent op het moment dat de organisatie over de kop gaat, dient deze ervoor te zorgen dat je terug kunt komen: dit is de repatriëringsgarantie.

Lijst online te raadplegen

Volgens de ANVR voldoen tientallen organisaties niet aan de gestelde eisen. De reisbrancheorganisatie heeft daarom een signaleringslijst online gezet, waar een dertigtal ondernemingen op staan. 'De ANVR brengt de - ongetwijfeld onvolledige - lijst in de openbaarheid omdat de ondernemingen al eerder door ons zijn aangeschreven maar nog niet hebben duidelijk gemaakt hoe ze richting de consument voldoen aan deze wettelijke verplichting', legt ANVR-directeur Frank Oostdam uit.

Check de site voordat je een reis boekt

Naar eigen zeggen is deze lijst dus nog niet compleet. De ANVR raadt dan ook aan vóór het boeken van een reis te checken op Anvr.travel en Sgr.nl of een reisonderneming is aangesloten bij de ANVR/ SGR. Reisorganisaties die zich hebben aangesloten bij garantiefonds SGR, zijn daarmee gedekt tegen eventuele financiële risico's.

De signaleringslijst is terug te vinden op Anvr.travel.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
'Pas op voor malafide reissites'

Een nieuw jaar betekent ook het plannen van nieuwe reisjes. Maar reiskoepel ANVR waarschuwt vakantiegangers in spe voorzichtig te handelen, want verschillende duistere websites hebben geld geroken in de hernieuwde vakantiedrift.

0
Reisnieuws
ANVR: Boek niet te laat!

Nederlanders zijn dit jaar voorzichtiger met het boeken van hun vakantie. Ze wachten langer met boeken dan in voorgaande jaren. De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) waarschuwt dat consumenten op tijd moeten boeken.

0

Reacties van bezoekers Reageer

HansSchoelink

Door: HansSchoelink • Geplaatst op

Dit moet toch niet kunnen? Je wordt dus als onbetrouwbaar bestempeld alleen al omdat je niet van die club bent. Dit zou naar laster kunnen neigen...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.