Reisnieuws

En de Reisreporter van 2010 is...

Gepubliceerd: 10 jan 2011
9

Afgelopen zaterdag, 8 januari, werd tijdens een zeer geslaagd Columbus.Live evenement in het Tropentheater in Amsterdam de Reisreporter van het Jaar 2010 bekend gemaakt.

Na prachtige presentaties van Ton van der Lee en Jan Vermeer, was het in de namiddag dan eindelijk zover: in de Grote Zaal van het Tropentheater werden de winnaars van de Reisreportercompetitie onthuld. Louise ten Have, hoofdredacteur van Columbus, reikte prijzen uit aan de 2e runner-up, de runner up en de Reisreporter van het Jaar.


De tweede prijs

De tweede prijs, een Velbon & Lowepro pakket t.w.v. € 500, ging naar Reisreporter Reysigers, die helaas niet aanwezig kon zijn omdat ze een (hopelijk prachtige!) reis aan het maken is door vijf Aziatische landen.


Juryoordeel: 'De foto's van Reysigers sprongen er voor de jury absoluut uit. Niet alleen is er in haar portfolio veel afwisseling te vinden, van landschappen en doorkijkjes tot portretten, maar ook de kwaliteit is zeer hoog. Dat in combinatie met haar aangename aanwezigheid op de site was voor ons genoeg reden om haar een tweede prijs toe te kennen.'

De eerste prijs

De eerste prijs, een Velbon & Lowepro pakket t.w.v. € 750, is toegekend aan Reisreporter Lola. Helaas lag de winnares geveld met de griep op bed, en moest dus van afstand op de hoogte worden gesteld.


Juryoordeel: 'Lola sprong er met name uit door haar schrijftalent, hoewel we ook zeker gecharmeerd waren van haar foto's - met name de landschapsbeelden zijn echt schitterend. Tekstueel combineert ze humor met veel informatie (lees haar verhaal over Noord-Peru maar eens!). Ze heeft een aantal bijzondere tips, die goed onderbouwd zijn en waar duidelijk uit blijkt dat ze er veel aandacht aan besteedt. En, absoluut niet onbelangrijk, is ze een communitymember met een positieve houding die anderen weet te enthousiasmeren en dat mag beloond worden!'

De hoofdprijs

En dan was er natuurlijk nog de hoofdprijs, die niet alleen beloond zou worden met de eervolle titel 'Reisreporter van het Jaar 2010', maar bovendien met een bijzondere reportagereis voor Columbus Magazine naar Ladakh, India, mogelijk gemaakt door Sawadee Puur Reizen. De overtuigende winnaar van de titel is geworden... (tromgeroffel)... Reisreporter Sidonius!


Juryoordeel: 'Sidonius alias Fransje Grisnich is een heel complete reisreporter. Ze heeft overal ter wereld gereisd en vaak in bijzondere landen. Vooral haar blogs staken voor de jury met kop en schouder boven de rest uit. Niet alleen zijn ze goed geschreven, maar ze gaan vaak over onderwerpen waar de meeste
reizigers nog te weinig aandacht voor hebben: verantwoord reizen. Sidonius kijkt en geniet maar ze denkt ook na over wat ze ziet en deelt die gedachten met ons in haar blogs; lees haar driedelige blog over Tanzania maar eens. Maar laten we ook de foto's niet vergeten, waar veel afwisseling in zit en oog voor detail uit spreekt. Ze weet culturen zowel in woord als in beeld goed te presenteren. En het feit dat ze altijd Reisreporter.nl gebruikt om te delen en te genieten van het reisplezier en dat altijd boven het competitie-element plaatst, maakt haar absoluut een ultieme Reisreporter!'

De reportage van Sidonius in Ladakh zal in de wintereditie van Columbus gepubliceerd worden!


De publieksprijs

Maar, natuurlijk konden we één Reisreporter (of eigenlijk twee) niet over het hoofd zien. Lione en René Kolsteren, alias Reisreporter Lione Kolsteren, wisten in de competitie dit jaar met een voorsprong van ruim acht punten de nummer één positie te behalen en dat is met zoveel concurrentie toch wel een beloning waard! Zij kregen een Columbus pakket uitgereikt.

Daarnaast wonnen alle prijswinnaars een cadeaubon van het Tropentheater t.w.v. € 50, evenals twee vrijkaartjes voor het tweewekelijkse evenement Dansen in Marmer.


Benieuwd naar meer informatie over het evenement? Houd de website in de gaten! Deze week zullen we een verslag publiceren, inclusief de ervaringen van bezoekers, foto's en een video!


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Winnaars van Columbus-prijzen

Columbus-abonnees maken kans op het winnen van de mooiste reizen en andere prijzen. Elke editie geeft Columbus coole gadgets en leuke trips weg.

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Reisreporter.LIVE in beeld

Zaterdag 9 januari was het dan zover: ruim 160 Reisreporters trotseerden het slechte weer voor het allereerste REISREPORTER.LIVE event van 2010 in Utrecht.

4

Reacties van bezoekers Reageer

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Alle prijswinnaars erg gefeliciteerd. Heb bewondering voor jullie geduld en doorzettingsvermogen om het gehele jaar door wel actief te zijn en te blijven. Dank jullie voor alle mooie foto's en interressante tips en blogs. Veel plezier met jullie prijzen.

nelita

Door: nelita • Geplaatst op

Felicidades para todos :-)))))))))))))))))))

woodstock

Door: woodstock • Geplaatst op

Iedereen van heel erg harte gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met jullie prijzen. Voor de jury een lovend woord voor de manier van het beoordelen van de winnaars.

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

Allemaal van hart gefeliciteerd met jullei prijzen!Wat ik belangrijk vind is dat nu ook telt hoe actief je bent op reisreporter en dat blogs en tips ook meetellen maakt het ook leuk

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.