Reisnieuws

De irritantste toerist is...

Gepubliceerd: 12 jan 2011
25

Jaar in jaar uit ergeren we ons aan onze medetoeristen. Dronken Russen, kuilengravende Duitsers, arrogante Israeliërs: we zitten vol vooroordelen over reizigers uit andere landen. Columbus wil graag weten aan wie jij je het meest ergert.

Volgens DePers.nl kwamen uit een onderzoek van een niet nader genoemde beoordelingssite (met 200.000 bedoordelingen) de Russen het slechtst uit de bus.

De Rus in de ogen van een Nederlander

Wij Nederlanders ervaren de Russen als asociaal, agressief, onbeschoft en (veel te) vaak dronkenl. Een voorbeeld? Ze drinken van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat en lallen daarbij de hele boel bij elkaar. In hotels zijn hun borden bij het avondeten zo vol geschept dat het buffet na een Russisch bezoek leeg is. Neem je even een verfrissende duik in zee, dan vind je strandbed - inclusief je handdoek- terug onder de billen van een Rus.

Andere aso's

Natuurlijk zijn de Russen niet de enigen aan wie we ons ergeren. Traditiegetrouw nemen de Engelsen en de Duitsers ook een plek in op de lijst met meest irritante toeristen. En bij een onderzoek van Expedia in 2009 leidden de Fransen nog de lijst. De irritaties komen overigens vooral bij buurlanden voor. Zo vinden Portugezen de Spanjaarden hoogst irritant en kunnen de Spanjaarden op hun beurt een bezoek van de Italianen niet waarderen.


Are you tokkie to me?

Columbus wil graag peilen aan wie jij je het meest ergert tijdens het reizen en waarom. Zijn het de aso-Russen of dronken Engelsen? Of ga je voor de Ik-weiger-engels-te-spreken Fransen, bierzuipende Duitsers of luidruchtige Italianen? Of kun je juist de Europezen wel uitstaan, maar heb je geen goed woord over voor de Japanners met hun grote lenzen en ongeduldige Chinezen? Misschien kun je juist je landgenoten niet uitstaan op reis: nee, niet weer een Nederlander! Laat je ervaringen weten via het opmerkingenveld hieronder.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Veerle Maris
Reiziger versus toerist

De bestemmingen die je bezoekt wil je natuurlijk zo goed mogelijk leren kennen. Met een verdwaald gezicht, ongepaste kleding en je reisgids met alleen tien hotspots lukt dit alleen niet altijd en dat komt je kennismaking met de locatie niet ten go...

7
Reisnieuws
Egoistische toerist: opgelet!

Een dringend advies voor alle strandgangers: houd geen strandstoelen bezet en mannen, laat alsjeblieft die ielige speedo thuis! Een overzicht van irritaties op het strand.

2
Reisnieuws
Ergste toerist: de Fransman!

Wat wij Nederlanders eigenlijk altijd al hebben geweten, is nu officieel bevestigd: de Fransen zijn de ergste toeristen ter wereld. Ze scoren het slechtst op beleefdheid en fooien.

6

Reacties van bezoekers Reageer

Buddy1966

Door: Buddy1966 • Geplaatst op

Had niet gedacht dat men zich met zo een onnozel onderwerp als deze zou bezighouden.
De circel van betrokkenheid is weer vele malen groter dan de circel van invloed.
Typisch reactief gedrag, alsof nog nooit iemand zich wel eens irritant heeft gedragen.
Generaliserende en stigmatiserende opmerkingen. En dat noemt zich wereldreizigers hier.
Niets geleerd van het potentieel wat er zit in het verruimen van de geest door te reizen.
Ik vind een gemiste kans, maar dat zal wel irritant overkomen.
Volgend onderwerp svp.

Hanegem

Door: Hanegem • Geplaatst op

Met stip op de eerste plaats: Amerikanen. Wat een ontiegelijk arrogant, onbeschoft volk is dat. Uitzonderingen daargelaten. In Ierland, in een kasteeltuin om foto's temaken gwoon voor je gaan staan terwijl jij bezig bent een foto te maken. Midden tussen de planten gaaan staan om net een beter beeld te krijgen. So what, the whole world is ours. In Nieuw-Zeeland aan de zuidkant. Het petrified forest in de Caitlins, ligt er 80 mln jaar. Met borden erbij, blijft u aub af van de fossielen, wan t het moet nog minimaal 80 mln jaar liggen. wie peutert ert een stuk hout van af, natuurlijk een amerikaan. In Queenstown, ik loop een trap af aan de haven naar een plein, komt er iemand naar je tioe. "Is er iets te beleven daarboven?" "Waar komt u vandaan meneer?" "Ohio, USA!!!" "Oh, nee meneer in dat geval is er niets te beleven, u komt immers uit Amerika." Zelfs zijn eigen vrouw stond hem uit te lachen vanwege zijn arrogante gedrag. Alles is namaak aan die lui.

arnodorien

Door: arnodorien • Geplaatst op

Mijn allergrootste ergernis zijn de luidruchtige italianen. Vorige week in Tsavo in Kenia spotten wij cheetahs, maar door een enorm aantal hard pratende italianen sloegen de cheetahs op de vlucht en konden wij deze beesten helaas niet meer zien. GRRRR....

areiopreis

Door: areiopreis • Geplaatst op

hahaha...wat een reakties... nou ja, jess...die fransen kunnen er overigens ook wat van hoor...verwachten gewoon dat iedereen in de wereld frans spreekt..haha.. verder best aardige mensen hoor...
oh ja.. wat mij ook altijd wel opvalt, is dat wanneer mensen alleen reizen, altijd veel aardiger zijn en meer respect tonen, dan in een groep.. komt denk ik dat wanneer je alleen reist, veel afhankelijker bent van de autochtonen...
nou zijn veel autochtonen in verre landen ook niet zo aardig hoor... zien ons toch als wandelende geldbuidels, die zo snel mogelijk leeggeschud moeten worden.. maakt niet uit hoe ....en gelijk hebben ze ..haha
het is altijd de kunst om toch aardig en beleefd te blijven , en ze op een vriendelijke manier af te poeieren...haha..soms best wel lastig hoor...
mijn truuk is altijd...hand geven, glimlachen, en zeggen...my friend..try another tourist.!!..en door blijven lopen..werkt niet altijd,, maar je hebt in elk geval niet het gevoel dat je ze onbeschoft behandeld..

Jessminder74

Door: Jessminder74 • Geplaatst op

Ieder land heeft z'n eigen goede en minder goede dingen - het verschil is dat een Nederlander zich dat aantrekt en de rest van de wereld niet :-)

Hollanders zijn doorgaans heel individualistisch ingesteld en thuis roepen ze om het andere woord dat ze schijt hebben aan de rest. Hoe anders is het als ze plotseling op vakantie gaan, ja dan is de collectieve gedachte; 'ik schaam me voor mijn medelanders heeeeeeeeel belangrijk'.
WEIRD. Wees gewoon jezelf en als we toevallig aso zijn op vakantie.....so be it; je bent op vakantie en dat is anders dan er wonen. Logisch toch dat gestresste jongeren uit hun dak gaan aan de Costa's?
Wat is het probleem?
Ik durf te wedden dat de rest van de wereld er helemaal niet mee zit als er negatief over ze wordt gedacht, wat dat betreft zouden we een voorbeeld aan de Fransen kunnen nemen. Een Nederlander boort zichzelf veel te snel de grond in en wil zichzelf steeds veranderen voor een ander. Niet doen!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.