Reisnieuws

Vliegen duurder door boetes

Gepubliceerd: 07 jan 2011
0

Vliegvakanties over de hele wereld worden binnenkort waarschijnlijk tien tot twintig euro per persoon duurder. Dit is een rechtstreeks gevolg van de boetes die luchtvaartmaatschappijen opgelegd krijgen voor vertragingen.

De ene keer stunten de vliegtuigmaatschappijen met spotprijzen, maar nu wordt het omgekeerd. Aankomend jaar zullen we per persoon meer moeten gaan betalen voor hetzelfde ticket. Waarom? Vanwege vertraagde vluchten, waar de consument niets aan kan doen.

Boetes

Sinds kort krijgen maatschappijen als KLM en en ArkeFly flinke boetes opgelegd als de vlucht meer dan drie uur vertraagd is. Momenteel hebben gedupeerde reizigers recht op een vergoeding bij vertragingen, die flink kan oplopen. Sommige vakantiegangers hebben recht op een bedrag tot €600 van de luchtvaartmaatschappij.

Zelf betalen

Ondanks dat de vakantieganger vaak zelf niets kan doen aan eventuele vertragingen, zijn zij hier wel de dupe van. De kosten worden namelijk doorberekend aan de consument via de prijzen van de tickets. Via een slimme omweg betalen de maatschappijen op deze manier nauwelijks aan zijn eigen boetes. Boek je nu een vlucht en is die aanzienlijk duurder dan vorig jaar? Dan is de kans groot dat de vliegtuigmaatschappij een flinke boete heeft ontvangen.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Geannuleerde vlucht: wat nu?

Een geannuleerde vlucht is wel het ergste wat je kan overkomen bij je reisplannen. En helaas weten ook weinig mensen waar ze recht op hebben en wat de plichten van de vliegmaatschappij zijn. Columbus helpt je op weg in het doolhof der regelgeving.

6
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
Vliegen wordt exclusiever

‘Groen’ vliegen zal ertoe leiden dat minder mensen zich via de lucht kunnen verplaatsen. Het aantal vluchten zal verminderen en duurder worden.

0
Reisnieuws
Geld bij vertraagde vlucht

Met de nieuwste EU-wet die vandaag door het Europees Hof van Justitie is vastgesteld, wordt het wachten op een vertraagd vliegtuig een stuk minder vervelend. Passagiers die meer dan drie uur vertraging oplopen hebben recht op een vergoeding van de...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.