Reisnieuws

Duikboot op 300 meter diepte

Gepubliceerd: 16 jan 2011
0

Snorkelen geeft een aardige indruk van wat er zich onder water allemaal bevindt. Duiken brengt je al wat dichter bij de flora en fauna van de zee. Maar het kan nog beter!


Sinds 2010 biedt Substation Curacao de mogelijkheid om dieper in de zee te duiken dan ooit tevoren. De gelijknamige diepzeeduikboot, gelegen in Bapor Kibra op tien minuten rijden van Willemstad, neemt je meer dan driehonderd meter de diepte in om te zien wat er zo ver beneden verborgen ligt. De duikboot is uitgerust met vier speciaal ontworpen lampen om licht te scheppen in de duisternis en een bolvormig raam van acryl waar passagiers doorheen kunnen kijken. Tijdens de tocht kun je haaien, roggen, koraal, zeeschildpadden en zeldzame soorten vissen tegenkomen.

Veiligheid

Geen zorgen over de veiligheid van dit uitstapje. De duikboot is gemaakt door Nuytco Research Ltd. in Canada, een specialist met meer dan dertig jaar ervaring in onderzee-technologie en de boot voldoet dan ook aan alle veiligheidseisen. Ook de bestuurders van de boot kunnen terugvallen op jarenlange ervaring. Mocht er toch iets misgaan tijdens de excursie en de duikboot komt vast te zitten, dan is er voor iedereen genoeg lucht en voorraden aanwezig om het drie dagen uit te houden.
Ook hoef je niet bang te zijn voor decompressieziekte. In de duikboot is de druk hetzelfde als in de buitenlucht. Alleen als je last hebt van claustrofobie, wordt het lastig om met de kleine duikboot mee te gaan.

Tochtje

De duikboot kan twee passagiers en de bestuurder meenemen. In 2011 komt er een tweede duikboot waar vier passagiers in kunnen. Aan deze unieke ervaring hangt wel een prijskaartje. Een tochtje van anderhalf uur met de duikboot kost € 525 per persoon.Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Veerle Maris
Duiken met haaien: de top 10

De een zou nog voor geen goud duiken met de koningen van de zee, de ander kan geen genoeg krijgen van de adrenalinekick. Overal ter wereld zijn er plekken waar je - met of zonder kooi - kunt duiken met haaien. Columbus heeft de mooiste locaties vo...

1
Reisnieuws
Duiken met levensgrote manta's

De Malediven is een van het laatste eilandenrijk dat grotendeels onaangetast is gebleven door toeristen. Je vindt hier witte stranden, azuurblauw water en een prachtig onderwaterparadijs. Als je hier gaat duiken kan je onder andere de reuzenmanta ...

3
Reisnieuws
Door:
Duiken naar Cleopatra; de gezonken schatten van Egypte

Het is allang geen geheim voor bewoners van de Egyptische stad Alexandrië, maar reizigers slaan het vreemd genoeg vaak over.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.