Reisnieuws

Top-10 Toeristloze oorden

Gepubliceerd: 25 jan 2011
2

Toeristen komen bijna overal. Toch zijn er prachtige plaatsen waar je nauwelijks iemand tegenkomt, maar die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Columbus heeft tien schitterende locaties buiten de gebaande paden voor je op een rij gezet.
1. Falklandeilanden, Antarctica

Voor de natuurliefhebbers zijn de Falklandeilanden echt een must. Er zijn ongeveer 420 eilanden, waarvan de meeste onbewoond. Van de drieduizend mensen, wonen er ongeveer tweeduizend in de stad Stanley. Op de kleine eilandjes bestaan de bewoners voornamelijk uit pinguïns, zeeolifanten, zeeleeuwen en veel bijzondere vogels. Het fijne van deze eilanden is dat je het geheel op eigen houtje kunt ontdekken. Je hebt totaal niet met massatoerisme te maken. Op de eilanden zijn kleine accommodaties te vinden die toebehoren aan de enige bewoners van de prachtige natuur. Wegen zijn er nauwelijks, dus goed opletten - dan vind je de weg altijd wel weer terug. Als je een bezoek brengt, moet je wel minimaal een week blijven: er wordt maar één keer per week vanuit Chili naartoe gevlogen. Op de website van de Falklandeilanden kun je alvast een kijkje nemen.
Foto door: Imac1963.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Top-10: meest bizarre hotels

Soms is het gewoon tijd voor iets anders. Geen saaie hotelkamer, maar iets speciaals. Columbus selecteerde tien opmerkelijke slaapplekken.

2
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Top-10 Bedreigde plekken

Er zijn heel veel locaties op deze aardkloot te vinden die een bezoekje waard zijn. Echter, doordat toeristen al dit moois bezoeken, worden deze indrukwekkende gebouwen, natuurgebieden en monumenten bedreigd. Niet alleen door over de Chinese muur ...

0

Reacties van bezoekers Reageer

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

de Falkland eilanden zijn ook goed te combineren met Antarctica met een boot vanaf Ushuaia, Argentinië. Inderdaad prachtige ongerepte natuur!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Altijd leuk om te zien wat de nog onontdekte plekken zijn. En nog leuker dat ik er al op twee van de tien geweest ben (waarvan 1 zelfs met een foto van mij erbij, leuk!), nu de andere acht nog :-)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.