Reisnieuws

Overzicht bagagekosten

Gepubliceerd: 20 jan 2011
0

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen rekenen een toeslag voor ruimbagage, de bagage die je incheckt en afgeeft. Deze toeslagen vormen een aanvullende bron van inkomsten voor de maatschappijen.

Vroeger zat bagage vaak bij de prijs inbegrepen, maar tegenwoordig moet je apart bijbetalen. Het gaat dan vaak om het totaal aantal koffers en niet om het totale gewicht.

Verschillende regels

De hoogte van de toeslag en de regels verschillen per luchtvaartmaatschappij. Sommige maatschappijen rekenen vanaf de tweede koffer een vaste toeslag, terwijl je bij andere per kilo overgewicht moet bijbetalen. Vaak kun je bij een online boeking met korting extra bagage regelen. De kortingspercentages kunnen varieren van 10% tot 50%. Op de luchthaven zelf betaal je zelfs een boete als je extra gewicht wilt bijboeken. Wie dus voordelig al zijn bagage wil meenemen zal zich dus goed moeten laten informeren over de kosten.

Kosten

Hieronder vind je een overzicht van de maatschappijen waarbij je al voor de eerste koffer bij het online inchecken moet betalen:

Easyjet: € 11 (20 kg)Wizzair € 15 (32 kg)Aer Lingus: € 15 (20 kg)Ryanair: € 15-30 (15-20 kg)

Bij de overige maatschappijen zit een stuk bagage tot 20 of 23 kilo bij de ticketprijs inbegrepen, maar moet je wel bijbetalen voor een tweede koffer. Dit zijn de beste tarieven
per koffer als je al bij je online boeking aangeeft dat je extra bagage mee wilt nemen:

Air Canada: € 32Continental airlines: € 32 British Airways: € 32-37Ryanair: € 35-40 (15 kg)


Voor het inchecken van een extra koffer op de luchthaven ben je bij deze maatschappijen het goedkoopst uit.:

Continental Airlines: € 35United Airlines: € 35Air Canada:€ 35US Airways: € 39

KLM zit rond dezelfde prijsklasse, met € 44 voor het inchecken van een tweede koffer online en € 55 voor inchecken op de luchthaven zelf.
Overige maatschappijen hanteren meestal een prijs per kilo extra gewicht die kan variëren van € 10 tot € 50. Het is dus toch wel handig om van tevoren even op de weegschaal of met een kofferweger te checken hoeveel je bagage nou echt weegt.


Hoofdbeeld door: Ernesto JT.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Vliegen v.a. Duitsland duurder

Vanaf 1 januari 2011 wordt een nieuwe toeslag geheven op elk vliegticket vanuit Duitsland. De Duitse overheid hoopt zo één miljard euro per jaar binnen te halen om het begrotingstekort als gevolg van de economische crisis binnen de perken te hou...

0
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Vliegangst: wat doe je eraan?

Als je vliegtuigen ziet, krijg je het al benauwd. Je moet er niet aan denken om in een kist door de lucht te moeten vliegen. Veel mensen laten hun dromen schieten vanwege vliegangst.

2
Reisnieuws
Klagen over vlucht: op eigen risico

Reizen is leuk, maar het vliegen gaat niet altijd over rozen. Het eten is niet lekker, naast je zit iemand die stinkt, of de kinderen achter je schoppen tegen je stoel.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.