Reisnieuws

Top-10 Gevaarlijke zwemplekken

Gepubliceerd: 19 jul 2011
0

Tijdens een hete dag lijkt het zo aanlokkelijk om even het water in te duiken. Maar pas op waar je dat doet; het is niet overal even veilig. Columbus zet de tien gevaarlijkste zwemplekken wereldwijd op een rij.1 Queensland, Australië

In de wateren rond Queensland loeren allerlei soorten dodelijke zeedieren, zoals de blauwringoctopus, kegelslak, schorpioenvis en de kubuskwal. Vooral de laatste is verantwoordelijk voor honderd tot tweehonderd doden per jaar en de sluiting van vele stranden tijdens het kwallenseizoen.
De beste manier om te voorkomen dat je door één van deze giftige kwallen wordt gestoken, is het dragen van een speciaal pak tegen kwallen: een zogeheten stinger-suit. Of je moet natuurlijk gewoon uit het water blijven.
Foto door: Auwe.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Haaienaanvallen teisteren Egypte

Sharm El Sheikh: de ideale badplaats in Egypte om te zwemmen, snorkelen en duiken. Althans, tot vorige week, want je kunt er nu beter geen teen meer in de zee steken. De wateren worden namelijk geteisterd door haaien.

0
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Special: Top-10 Gevaarlijkste dieren

Er leven een heleboel dieren op onze aardbol die je liever niet in een tijdens een onbewaakte wandeling tegenkomt. Wat dacht je van de neushoorn, de zwarte weduwe of de hyena? Allemaal dieren die het in hun mars hebben om flink wat slachtoffers te...

3
Reisnieuws
VIDEO: Japans comfort (deel 2)

DiIt golfslagbad in Tokio is een bezoekje zeker waard. Niet om te zwemmen, maar om te kijken naar het bizarre spektakel. Waar is het water??

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.