Reisnieuws

Gezond op reis: 5 tips

Gepubliceerd: 01 jan 2011
0

Voorkomen is beter dan genezen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Bereid je voor op je vakantie! Om je gezond te houden op reis, geeft Columbus je vijf tips.

1. Vermijd diarree

Wil je diarree en buikpijn vermijden, eet dan alleen bij plekken waar het druk is. Hier is de doorstroom van het eten namelijk veel sneller en dus verser. Vermijd dan ook buffetten, kraanwater, ijs en rauwe groente. Koop je fruit, kies dan voor fruit dat je nog moet pellen, zoals mango of sinaasappel.

2. Voorkom blaasontsteking

Blaasontstekingen komen veel voor, vooral bij vrouwen. En dan met name wanneer je in een warm klimaat niet genoeg water drinkt. Dus drink veel water en denk eraan dat je dat niet uit de kraan maar uit flesjes drinkt! Het kan ook handig zijn om antibiotica bij de hand te hebben. Zo niet, zijn cranberry's een goede natuurlijke remedie.

3. Houd rubbertjes bij de hand

Er bestaan meer dan 25 soa's. Sowieso niet onverstandig om je eens in de zo veel tijd te laten checken,. En op reis moet je natuurlijk al helemaal voorzichtig (en veilig) zijn. Dat zijn al 25 redenen om condooms bij je te hebben. Mocht de nood er ooit zijn, kun je ze trouwens handig als waterzak gebruiken.


4. Houd rekening met bijtende beestjes

Bijtende beetjes op reis zijn vaak de grootste vakantiebedervers. Bescherm je daarom goed tegen muggen, teken en andere happertjes door lange kleding te dragen en te baden in DEET.

5. Bescherm jezelf tegen de zon

Smeren, smeren en nog eens smeren! Ook als je een getinte of donkere huid hebt. Je verbrandt dan misschien dan niet of niet zo snel, maar dat betekent nog niet dat je bent beschermd tegen de schadelijke UV-straling. Voor de mensen met kale bolletjes is een petje een handige bescherming = en eigenlijk geldt dat voor iedereen in landen waar de zon heet is op de momenten dat deze hoog aan de hemel staat. Immers, niet alleen verbranding is een gevaar: van een zonnesteek word je op reis ook niet bepaald gelukkig. En dan rest ons nog één oeroud advies: vermijd de zon op het midden van de dag.


Hoofdbeeld door: Mlhectors.reisreporter.nl
Foto mug door: MaJaTa.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Zeeziekte: zo voorkom je het

Sommige mensen worden tijdens het varen altijd zeeziek, soms is het onverwacht. Het is toch jammer als je meer afgeleid bent met het voeren van de vissen dan het genieten van je vaartocht. Met deze drie tips is zeeziekte hopelijk voltooid verleden...

9

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.