Reisnieuws

De nieuwe eerlijke wereldkaart

Gepubliceerd: 25 dec 2010
3

Als alle landen in de wereld waren verdeeld op basis van oppervlakte en het aantal inwoners, dan zou de wereldkaart er totaal anders uit zien.

In sommige landen heb je heel veel ruimte, maar weinig inwoners. En er zijn ook landen met weinig ruimte maar veel inwoners. Hoe zou de wereldkaart eruit zien als je die verhouding eens eerlijk zou verdelen?

Wisseltruc

Op basis van de verhouding van oppervlakte per persoon komen nogal opvallende landsverschuivingen voor op de aangepaste wereldkaart.
Zo is Nederland opeens Japan geworden en Pakistan is verplaatst naar Australië. Vaticaanstad ligt opeens in de Pacifische Oceaan en het warme Congo verhuist naar het koude Mongolië. Gelukkig is de kaart fictief, anders beleven hele culturen nog een shock door de geografische verschillen!
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Begeef je onder de locals

Typische toeristen. Ze zijn heel herkenbaar. En als toerist ben je een makkelijk slachtoffer voor tasjesdieven en zakkenrollers. Buiten dat maak je als typische toerist niet echt de cultuur van het land mee. Columbus geeft je een tweetal tips hoe ...

3
Reisnieuws
Stereotypes in kaart gebracht

Amerikanen zijn dik, Duitsers kunnen alleen maar schreeuwen en Britten zijn altijd dronken. Stiekem zitten we allemaal vol vooroordelen.

1

Reacties van bezoekers Reageer

Mimic2

Door: Mimic2 • Geplaatst op

Na eerst verbaasd te hebben rondgekeken vraag ik me toch af...er zijn 0,187 miljard Pakistani en wel 8x maal zoveel (1,21 miljard) Indiase mensen, toch zie ik het australië-oppervlak niet als eenachtste van het canada-oppervlak.
Ook de Verenigde Staten, die maar 0,311 miljard mensen hebben, dus die zou minder dan eenderde van de India oppervlakte moeten zijn, maar zitten nog op dezelfde plek. Mm, twijfelachtig.
Toch leuk om de populatie-naar-oppervlak omzetting zo te zien.

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

wat grappig om dit eens op deze manier te bekijken! Leuk onderwerp!

arnodorien

Door: arnodorien • Geplaatst op

erg leuk plaatje, complimenten voor de creativiteit!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.