Reisnieuws

10 Vreemdste hotelverzoeken

Gepubliceerd: 18 dec 2010
0

Bij het boeken van je hotel kun je veel verder gaan dan het verzoek om een kamer met uitzicht op zee, zo blijkt uit de vele rare vragen die hotels krijgen van gasten. Columbus somt tien vreemde hotelverzoeken voor je op.


1. Hebben jullie een melkbad?

Melk is goed voor elk. Maar je kunt het ook tot een hoger niveau tillen. In één van de hotels van een keten in Oekraïne kwam een gast met vreemd verzoek. Hij wilde niet alleen melk om te drinken, maar ook om in te baden! De melk moest ook nog eens uit glazen flessen komen. Het hotelpersoneel is alleen al met het kopen van de melk een paar uur bezig geweest.

2. Laat de deur maar open.

Bij een ander hotel, het Tarik Aksoy Midtown Hotel in Istanboel heeft een gast gevraagd of 's avonds de deur open kon blijven. Hij had namelijk last van claustrofobie. En terwijl hij sliep met de deur open, moest er een beveiliger op wacht staan voor zijn kamer. Ja, je wilt natuurlijk wel veilig en wel van een nachtrust genieten.

3. Hoeveel voor het bed?

Het overkomt je niet vaak, maar soms is kan het bed in je hotel zo lekker liggen! Een koppel dat logeerde in de Shanghai Mansion vond hun bed zo lekker liggen dat ze het hele bed van het hotel kochten en het naar huis verscheepten. Inclusief de satijnen kussens. Hoeveel ze betaalden is niet bekend.


4. Vissen verwijderen... uit de zee

Het personeel van de Four Seasons in de Seychellen stond wel erg raar te kijken bij het verzoek van één van hun Russische gasten. De man eiste dat het personeel alle koraalduivels uit de zee zou verwijderen zodat hij zich op z'n gemak kon voelen wanneer hij een duik zou nemen. Er werd hem uitgelegd dat de giftige vis juist één van de redenen is dat duikers en snorkelaars bij dit hotel komen. De hotelgast was hiermee niet tevreden. Uiteindelijk heeft het personeel een ochtend al snorkelend doorgebracht en de man verteld dat alle vissen waren weggezwommen. Of dat op de waarheid berustte of een leugentje om eigen bestwil of uit totale wanhoop was, is niet duidelijk.

5. Toegang tot Buckingham Palace

The Stafford in Londen heeft ooit het genoegen gehad met een kunstliefhebber die als doel had om alle schilderijen van Vermeer met eigen ogen te aanschouwen. Goed, dat is nog niet zo gek. Het probleem is hier dat één van de schilderijen in privébezit is van Queen Elizabeth en in Buckingham Palace hangt. Hoe is niet bekend, maar het personeel heeft toch voor elkaar gekregen dat hun hotelgast een korte privétoer kreeg door het paleis. Zo zie je maar, wie niet waagt, wie niet wint!

6. Hier opeten of meenemen?

Na te zijn uitgecheckt bij het InterContinental in Los Angeles, zag een ex-hotelgast wat hij te eten zou krijgen in zijn privéjet. Kennelijk vond hij het er niet appetijtelijk uitzien; het hotel heeft op verzoek namelijk nog een privédiner bezorgd, bestaande uit een versgebakken pizza met gerookte zalm. Het servies mocht hij ook houden. Dat is pas roomservice!

7. Niet zonder mijn Fluffy...

Een Engelse zakenman vroeg zijn Amerikaanse vriendin met hem mee te verhuizen naar Londen, maar kreeg een verrassend antwoord: 'Alleen als ik mijn tijger mag meenemen.' De zakenman verzocht het hotelpersoneel van Setai in Miami om alle regelingen te treffen omtrent transport en verguninngen. De zakenman, zijn vriendin en haar tijger leven nu nog lang en gelukkig in Londen.

8. Mag de zee wat zachter?

'Kunnen jullie iets aan het geluid van de golven doen?' vroeg een geirriteerde gast van het Spaanse Gran Hotel Elba Estepona & Thalasso Spa. Hij kon niet goed tot rust komen. Uiteraard was er niet zoveel dat het personeel kon doen, behalve hem oordopjes aanbieden.


9. Wilt u met hem trouwen?

Een gast zag de vrouw van zijn dromen in het hotel waar hij verbleef. Hij was alleen zo verlegen om haar zelf te benaderen, dat hij de hulp van het personeel van het InterContinental in Hong Kong inriep. Eén van de personeelsleden vroeg de dame uit op een date, regelde een privédiner in het restaurant en zorgde ervoor dat de vrouw werd opgehaald door de Rolls Royce van het hotel. En zijn bemoeienissen wierpen vruchten af: de hotelgast trouwde met zijn droomvrouw. Het personeelslid was zelfs de getuige van de bruidegom.

10. Eigen kamer voor de hond

In het chique Zwitserse Diamond Hotel werden ooit maar liefst twee executive deluxe suites geboekt. Niet voor twee personen, nee, één kamer voor het gelukkige stel en één voor hun hond. En het was niet eens dierendag...


Hoofdbeeld door: Happyshooter.flickr.com
Foto melk door: AnastaciaHaddon.flickr.com
Foto vis door: Maryann.reisreporter.nl
Foto hond door: Ruurd.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Domste vragen van 2009

Heb jij je ooit afgevraagd hoe laat het monster van Loch Ness gevoerd wordt, of waar de Boston Tea Party plaatstvindt? Dat je je soms niet verdiept in je nieuwe vakantiebestemming, hoeft nog geen zonde te heten. Maar dan mag je wel oppassen dat je...

5
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Ambassade bizarre vraagbaak

'Kunnen jullie een taxi regelen?' of 'Kunnen jullie mijn creditcardrekening betalen?': de Britse ambassade krijgt de meest bizarre vragen te horen. En ze zijn het zat.

0
Reisnieuws
Grootste irritaties van hotelgasten

Je kent het wel, je gaat op reis met het vooruitzicht op een topvakantie. Eenmaal bij jouw bestemming aangekomen, verandert een rustgevende vakantie in een paar stressvolle dagen. Er is een online enquête afgelegd om de grootste irritaties op een...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.