Reisnieuws

Top-10 Coolste skioorden

Gepubliceerd: 14 dec 2010
2

De donkere koude dagen staan weer voor de deur. Voor sommige mensen is dit het moment om het bed in te duiken en er voorlopig niet meer uit te komen. Voor de echte skifanaten is dit de tijd waar ze op hebben gewacht. Kou, sneeuw en een lekker waterig zonnetje. Het skiseizoen is weer geopend!Iedereen heeft waarschijnlijk wel zijn favoriete skigebied, maar er zijn er zat om uit te kiezen. Columbus heeft tien hagelwitte oorden in Europa en Noord-Amerika voor je op een rij gezet.

1. Mont Tremblant in Canada

Het skigebied Mont Tremblant ligt dertien kilometer vanaf de stad Québec. De afgelopen jaren is het gebied uitgegroeid tot favoriet skigebied onder kenners. Mont Tremblant is speciaal gebouwd voor de echte skiliefhebber, waarbij oude sferen die zo kenmerkend zijn voor Québec, in ere zijn gehouden.

Het gebied telt veertien pistes in prima staat. De langste afdaling die je kunt maken is zes kilometer. Mocht het onverhoopt minder sneeuwen dan gepland, dan kunnen gelukkig 75% van de pistes door middel van sneeuwkanonnen toch worden bedekt met sneeuw. Ook voor (gratis!) vervoer van en naar het gebied is gezorgd. Mocht je besluiten naar Mont Tremblant af te reizen, houd er dan rekening mee dat temperaturen van -30*C geen uitzondering zijn.
Foto door: Stéphane Duquesne.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Top-10: Mooiste vergezichten

In juni vroeg Columbus de Reisreporters hun mooiste landschapsfoto te uploaden. Aan het verzoek werd massaal gehoor gegeven: ruim 1100 beelden werden geplaatst. De redactie selecteerde de tien mooiste vergezichten wereldwijd: plekken die je absolu...

6
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Top-10 Mooiste bountystranden

Met de lente nog tegenstribbelend in aantocht, heb je soms de behoefte om je even te wanen in een tropisch paradijs. Columbus heeft daarom de tien mooiste stranden uit het magazine voor je op een rij gezet.

4
Reisnieuws
Special: Top-10 Treinreizen

Als je bij treinreizen denkt aan je dagelijkse traject Utrecht-Amsterdam, dan heb je de BBC-serie ‘Great Railway Journeys’ nooit gezien. Negen van de ervaren reizigers die meewerkten aan het programma schrijven in het boek ‘De mooiste treinr...

1

Reacties van bezoekers Reageer

Micko

Door: Micko • Geplaatst op

Wat een onzin zeg dit artikel. Volgens mij is de schrijfster nog nergens geweest of heeft ze zelfs nog nooit op een ski of board gestaan. De westkust van Canada is toch echt interessanter dan de oostkust, waar Mont Tremblant ligt.
Maar wat er bij 09. Whistler staat is helemaal tenenkrommend:
"Wil je wel eens andere uitdagingen aangaan, dan zijn er mogelijkheden om te gaan Catskiën of Heliskiën. Bij Catskiën leer je beter om te gaan met je skies. De catski's zijn niet alleen te gebruiken op sneeuw, maar ook bijvoorbeeld thuis op het gras."

haha, waarschijnlijk heeft de schrijfster gegoogled op catski en is bij deze info uitgekomen, maar Catskiën is toch echt met een met een snowcat (een soort pistebully) naar boven gebracht worden om vervolgens naar beneden te skien danwel boarden.

mdevocht

Door: mdevocht • Geplaatst op

Voor geoefende skiërs is Mont Tremblant geen aanrader.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.