Reisnieuws

10 kerstcadeaus voor reizigers

Gepubliceerd: 10 dec 2010
0

Wordt het dit jaar een paar bergschoenen of toch nóg maar een reisgids? Het is best lastig om geschikte kerstcadeaus te vinden voor reisliefhebbers en dromomaniakken. Columbus is op zoek gegaan en heeft tien cadeautips verzameld.


1. Bied je hulp aan...

...wanneer je reislustige vriend(in), broer of zus op reis is. Geef bijvoorbeeld de plantjes water, pas op de huisdieren en leeg de brievenbus. Er is bijna niets stressvoller dan vlak voor het reizen iemand te vinden om deze dingen voor je te doen. Knutsel je eigen giftcard hiervoor. Wel zo leuk.

2. Schenk een reis

Eerlijk is eerlijk: reizen is wat je vrienden het allerliefste doen, dus geef ze er een! Je krijgt er waarschijnlijk onvoorwaardelijke liefde voor terug. Tip voor jezelf: zorg er natuurlijk wel even voor dat jij ook op die trip meegaat. Zo profiteer je beiden van je kerscadeautje. Als je nou niet zo'n diepe portemonnee hebt voor een retourtje Fiji, dan is een leuke stedentrip naar een niet zo gangbare plek ook al een heel aardig gebaar.


3. Geef iets authentieks uit het favoriete land

Houden je vrienden van een specifiek land, dan houden ze ongetwijfeld ook van de producten. Als je er op een gemakkelijke manier aan kunt komen, dan maak je een reisliefhebber heel blij met hebbedingen uit hun favoriete land. Bij authentieke producten kun je denken aan drank of lekkernijen die alleen in bepaalde regio's is te verkrijgen, sieraden die met de hand zijn gemaakt door een stam of handgemaakte eetstokjes uit Kyoto, om maar wat te noemen.

4. Geef een vaardigheid cadeau

Leren en reizen gaan prima samen. Geef voor de kerst dan ook een fotografiecursus op lokatie of een cursus voor een lokale bezigheid, bijvoorbeeld truffels zoeken, duiken of een wijnproeverij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

5. Bereid je vriend voor op zijn reis

Reisliefhebbers kunnen over het algemeen niet hun mond houden over hun volgende bestemming. Speel hier op in en geef iets voor op de volgende reis. Gaat hij naar het poolgebied, geef dan iets warms, wind- en waterdicht. Of naar het Midden-Oosten? Denk dan aan zonbescherming. Is de reiziger in kwestie een actieveling, dan kun je denken aan ergnomische sokken of een rugzak.

6. Doneer aan een goed doel

Geef namens de reiziger een vliegenmasker aan een ezel in een warm land, of adopteer een geit bij Oxfam. Zo verzeker je de toekomst van een arm gezin en heb je samen een goede daad verricht. Nog leuker is om te kijken of je zo'n gift kunt doneren in het land van de volgende bestemming, dan kan er meteen even gecheckt worden hoe het gaat met de donatie.

7. Geef een herinnering

Een beetje reiziger is bewapend met een goede camera. Zo niet, dan heb jij een perfect kerstcadeau om te geven. Toch iets boven het budget? Memorycards zijn altijd welkom, alsmede een mooie cameratas. Ook leuk: een fotografieboek waarmee je kunt werken aan je fotografiekunsten.


8. Schenk verdieping en intellect

Reisfanaten verdiepen zich graag in hun bestemming. Natuurlijk hebben ze al de nodige reisboeken vol met de handige feiten en weetjes. Wat ook goed helpt om een bestemming te doorgronden, is belangrijke literatuur over of afkomstig uit de bestemming. Denk aan Nelson Mandela's Long Walk to Freedom of iets van Hemingway of Henry Miller.

9. Proost op reizen

Geef een diner voor twee in een restaurant met de favoriete cuisine van jouw reislustige vriend(in). Laat hem/haar tijdens het diner razen over die favoriete reis of neem de reisplannen door. En hoe vaak je het verhaal ook gehoord hebt, probeer niet afgeleid te raken door je omgeving en blijf interesse tonen!

10. Geef de ultieme reisinspiratie

Is hij/zij nog geen lid van Columbus? Schande! Doe maar snel een abonnement op Columbus Magazine cadeau voor de beste reisinspiratie. Daarmee kun je toch nooit de plank misslaan?


Foto plant: JoopZand.reisreporter.nl
Foto pottenbakker: Manuela.reisreporter.nl
Foto wijn: Gosie.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Marianne Hin
Bizar reisproduct: slaapmasker

Iedereen heeft er wel eens last van: niet kunnen slapen in het vliegtuig. Vanaf nu is daar een perfecte oplossing voor: de Snazzy Napper. Een ideale manier om tot rust te kunnen komen, als je het tenminste niet erg vindt om er lichtelijk idioot u...

3
Reisnieuws
Door: Frijke Broos
Vind je koffer vol met coke

Het zal iedereen die op zijn bagage staat te wachten wel eens zijn opgevallen. Veel mensen hebben moeite om hun koffer te vinden tussen de vele die er op lijken. Maak daar dan nu een einde aan met deze originele kofferstickers.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.