Reisnieuws

Beste en slechtste airlines 2010

Gepubliceerd: 06 dec 2010
0

Uit de Airline Survey 2010 blijkt dat passagiers Ryanair de slechtste airline ter wereld vinden. Dat het merendeel van de vliegtuigpassagiers zich bij Ryanair net een sardientje in blik voelt, is geen nieuws. Maar ook op service en eten scoort de Ierse luchtvaartmaatschappij miserabel.

Ruim 8000 passagiers die met grote regelmaat vliegen, werddoor het Amerikaanse onderzoeksbureau Zagat gevraagd naar hun ervaringen bij verschillende luchvaartmaatschappijen. De reizigers konden waarderingen geven tussen de nul en dertig. Ryanair scoorde niet één keer hoger dan een vijf.

Prijsvechters scoren slecht

Niet verrassend is dat ook andere prijsvechters in de top tien van slechtste luchtvaartmaatschappijen staan. Zo kunnen Easyjet (gemiddeld 8 van 30) en Iberia (gemiddeld 11 van 30) ondanks hun lage prijzen niet op veel waarderingen van passagiers rekenen. Ook het Russische Aeroflot, US Airways, en China Southern Airlines worden afgerekend op service, comfort en eten.

Aziatische airlines doen het goed

Met name Aziatische luchtvaartmaatschappijen lijken te weten hoe het moet: na de onbetwiste nummer één, Singapore Airlines, scoren ook o.a. Korean Air en Japan Airlines hoge ogen. Ook JetBlue, Air New Zealand, Cathay Pacific en Emirates Airlines ontvingen hoge waarderingen.


Bekijk alle uitkomsten van de Airline Survey 2010.


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Ophef over sexy stewardessen

Ryanair-baas Michael O'Leary heeft flinke kritiek over zich heen gehad. Hij zou namelijk stewardessen gedwongen hebben schaarsgekleed en topless te poseren voor een kalender.

0
Reisnieuws
Ryanair blundert op drukste dag

700 passagiers hebben hun vlucht gemist omdat Ryanair slechts elf balies opende voor 255 vluchten. Dat gebeurde op één van de drukste dagen van het jaar op het Britse Stansted. Het weekend daarvoor had de maatschappij nog 23 balies bemand.

0
Reisnieuws
Ryanair laat passagiers staan

De Ierse vliegtuigmaatschappij Ryanair wil haar toestellen zodanig inrichten dat passagiers niet zittend, maar staand vervoerd worden.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.