Reisnieuws

's Werelds gekste sekswetten

Gepubliceerd: 04 dec 2010
1

In de Amerikaanse staat Washington is het verboden om seks te hebben met een maagd, onder wat voor omstandigheden dan ook - zelfs tijdens de huwelijksnacht) En in Bolivia is het verboden tegelijkertijd seks te hebben met een moeder en haar dochter. Columbus zet deze en negen andere vreemde regels op het gebied van seks op een rij.

Het lijken soms wel broodje aap-verhalen, alleen worden deze wetten nergens weerlegd. Hoe dubieus dan ook, lachwekkend zijn ze wel.

1. Geen seks met vissen

Hoe ze op deze wet gekomen zijn, heeft vast en zeker een twijfelachtige oorzaak. In de Amerikaanse staat Minnesota is het voor mannen verboden om seks te hebben met levende vissen. Hoe het met vrouwen zit, is overigens niet duidelijk.

2. Big brother is watching you

Nee, de overheid zal niet met je meekijken in Colombia, maar of een familielid zoveel beter is... In Cali moet de moeder van een vrouw tijdens de huwelijksnacht in de kamer zijn om zeker te weten dat het huwelijk geconsumeerd wordt.

3. Recht op moord bij overspel

In Hongkong mag een bedrogen vrouw haar overspelige echtgenoot om het leven brengen, maar alleen met haar blote handen. De dame waarmee de man zijn vrouw bedroog, mag echter op elke gewenste manier gedood worden. Moord is het niet, omdat het wettelijk toegestaan zou zijn.


4. Maagden mogen niet trouwen

In veel conservatieve landen eisen mannen dat hun bruid nog maagd is. In Guam is het volgens de overlevering juist andersom. Daar is het voor maagden expliciet verboden om te trouwen; je moet eerst 'een vrouw zijn geworden' door met iemand het bed te delen, voordat je je de rest van je leven aan iemand mag verbinden.

5. Onderzoek via de spiegel

Mannelijke dokters in Bahrain mogen de vrouwelijke geslachtsdelen niet met eigen ogen examineren. Dat mogen zij alleen via een spiegel. De vraag is maar of dat altijd goed gaat.


6. Alleen seks met vrouwelijke dieren

Seks met dieren werd in Nederland pas dit jaar verboden, maar was voor de meeste landgenoten niet een schokkende nieuwe wetgeving. In Libanon kennen ze een aangepaste vorm van de wet: daar mogen mannen alleen seks hebben met een dier als het een vrouwtje is. Wanneer ze seks hebben met een mannetjesdier, lopen ze het gevaar ter dood veroordeeld te worden.

7. Penispak verboden

Soms rijst bij een wet de vraag hoe deze ooit is ontstaan. Zo is het In Nevada, Amerika, het verboden voor alle aanwezigen om tijdens de zitting van het Parlement een 'peniskostuum' te dragen. Blijkbaar moeten ze zich daar overal voor indekken.

8. Verboden te masturberen

Doorgaans zullen de meeste mensen seksuele handelingen per definitie niet en public doen. In Indonesië is het al helemaal belangrijk om je in het openbaar te gedragen en je behoeftes achter gesloten deuren - en met gesloten gordijnen - te vervullen. Je loopt kans op de doodstraf via onthoofding wanneer je wordt betrapt op masturbatie.

9. Gescheiden slapen

In de hotels van het Amerikaanse Sioux Falls moeten alle kamers twee eenpersoonsbedden hebben. De bedden moeten zestig centimeter uit elkaar staan wanneer je als koppel een nacht komt logeren. In de ruimte tussen de bedden in mag je niet de liefde bedrijven.


Hoofdbeeld door: Ooh_food.flickr.com
Foto bruid door: Gwilmore.flickr.com
Foto schaap door: Marlies84.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
10 bizarre buitenlandse regels

Ieder land heeft zijn eigen regeltjes, wetten en gebruiken om de orde te handhaven. Bij sommige van deze regels, geschreven of ongeschreven, vraag je je echter af wat het nut ervan is. Columbus zette een tiental opmerkelijke regels uit het buitenl...

2
Reisnieuws
Run op ruimteseks

Stelletjes over de hele wereld verdringen zich om als eerste seks te kunnen hebben in de ruimte. Will Whitehorn, president van Virgin Galactic (het ruimtebedrijf van multimiljonair Richard Branson), zegt de aanvragen van koppels bijna niet meer aa...

0
Reisnieuws
Hoe ontloop ik Britten?

Duitsers en Britten zijn geen goede combinatie, zo bleek afgelopen week. De Duitse tabloidkrant Bild maakte een handleiding met tips hoe je Britten het beste kunt ontlopen op vakantie. 'Britten gaan alleen de grens over om dronken te worden en sek...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Rsteeghs

Door: Rsteeghs • Geplaatst op

Die sexwet in Libanon slaat echt alles! Wat een belachelijk gedoe zeg! En dat verhaal uit Hongkong, hoe komen ze er op! Ben benieuwd hoe vaak het gebeurt dat een vrouw inderdaad haar man om het leven brengt nadat hij overspelig is en dan ook nog met haar kleine poezelige Chinese handjes.

Op nummer 10 zou trouwens kunnen staan, dat het in de zeer strenge en fundamentalistische islamitische staat Aceh op Noord Sumatra zelfs verboden is voor mannen en vrouwen om in het openbaar elkaars hand vast te houden, laat staan elkaar te kussen of andere sexuele handelingen te verrichten zolang ze niet zijn getrouwd. Doe je dit toch, dan staat je een verblijf bij de zedenpolitie te wachten. Overspel door vrouwen is al helemaal uit den boze, een vrouw die is vreemdgegaan riskeert de dood door steniging. Da's nog eens wat anders dan met de blote handen...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.