Reisnieuws

Gratis ruimtevlucht met KLM

Gepubliceerd: 17 nov 2010
0

Na Virgin Galactic, Space Adventures en XCor waagt ook 'onze eigenste' KLM zich op de oh zo populaire nieuwe reisbranche: ruimtevaart voor consumenten. Over drie jaar wordt het mogelijk om een heuse raketvlucht met de luchtvaartmaatschappij te maken. En dan ook nog gratis!

Ja, je leest het goed: je hoeft niet te betalen voor je ruimtevlucht. Klinkt te mooi om waar te zijn? Nou vooruit, er zit wel een addertje onder het gras: je moet wel vaste klant zijn van de luchtvaartmaatschappij. Als KLM-klant kun je namelijk sparen voor punten, die je vanaf 2014 kunt inwisselen voor een gratis trip. Geen klant, dan heb je pech en mag je € 70.000 dokken.

Ruimtereis

Volgens Ben Droste, promotor en oud-bevelhebber van de luchtstrijdkrachten, kun je straks een geweldige ruimtereis maken. De reis duurt veertig minuten, inclusief tien minuten gewichtloosheid. De ruimtereis wordt gemaakt met het supersonische Lynx-toestel, dat vertrekt van de nieuw te bouwen ruimtebasis op Curacao.

Vergelijkbare projecten

KLM is niet uniek in zijn plannen, al is het wel de eerste luchtvaartmaatschappij van Nederlandse bodem die in de ruimtevaartbusiness stapt. Columbus berichtte al eerder over initiatieven van onder andere de Amerikaanse bedrijven Virgin Galactic en Space Adventures en het Britse XCor.

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Branson presenteert SpaceShip Two

Een vriend probeert je jaloers te maken met zijn vakantie naar het verre Australië. Jij bent niet onder de indruk, want de reis die jij gaat maken is nog iets verder. Branson presenteerde vandaag zijn SpaceShip Two.

0
Reisnieuws
Eerste Hollandse space-touroperator

Dat we in 2009 een ruimtereis vanuit Amerika kunnen maken, wisten we al. Nieuw is het bericht dat Hollanders vanaf nu alvast heel eenvoudig zo'n spacetrip kunnen boeken bij Virgin Galactic.

0
Reisnieuws
Vijf minuten in de ruimte

Altijd al ervan gedroomd om een reis naar de ruimte te maken? Europeanen kunnen dat doen vanaf 2012. Het wordt dan wel diep graven in je portemonnee, want een vlucht van zo’n 1,5 uur gaat 200.000 euro kosten.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.