Reisnieuws

Top-10 Bedreigde plekken

Gepubliceerd: 22 nov 2010
0

Er zijn heel veel locaties op deze aardkloot te vinden die een bezoekje waard zijn. Echter, doordat toeristen al dit moois bezoeken, worden deze indrukwekkende gebouwen, natuurgebieden en monumenten bedreigd. Niet alleen door over de Chinese muur te lopen, maar ook vanwege alle graffiti die wordt aangebracht. Het zou ontzettend zonde zijn als het nageslacht niet meer al dit moois kan bezoeken.


Bedreigd 1: Machu Picchu

Boven in het Andesgebergte van Peru ligt Machu Picchu. Tot 1911 was deze 'verloren stad van de Inca's' verborgen voor de rest van de wereld. Gelukkig hebben de Spanjaarden het nooit eerder ontdekt, hierdoor is het nooit vernietigd. In 1911 bracht historicus en ontdekkingsreiziger Hiram Bingham onder leiding van een local een bezoek aan Machu Picchu. Tegenwoordig bezoeken honderdduizenden mensen deze verloren oude stad. Via het Incapad heb je rechtstreeks toegang tot het park. Om het park te beschermen, worden er per dag maar een klein aantal wandelaars toegelaten en ook nog onder begeleiding van een gids. Door deze regels in te voeren, wordt Machu Picchu minder ernstig bedreigd, toch heeft UNESCO onlangs overwogen om Machu Picchu op de List of World Heritage in Danger te zetten.
Foto door: Marcvandermark.reisreporter.nl

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Top-10 Hoofddeksels

Het is opvallend dat je, waar ook ter wereld, wordt platgegooid met bijzondere hoofddeksels. Hoeden en petten zijn iets van de lokale cultuur en kunnen een bijzonder souvenir zijn om je aan je supertrip te herinneren. Columbus zet tien typische ho...

4
Reisnieuws
Top-10 Lelijke dieren

We kennen allemaal de oeh- en aah-factor van konijntjes, puppies en babykatjes. Superschattig! Echter, deze beesten bewijzen dat niet alle dieren een hoge knuffelfactor hebben.

4
Reisnieuws
Top 10 Wereldvreemd voedsel

Hondenkoppen, taart van zeehondenflippers, cavia's, rottende haaien... Lekkernijen in de ogen van de locals, voor ons hoogstwaarschijnlijk een verschrikking en ware nachtmerrie! Er wordt een hoop vreemd voedsel gegeten in onze wereld. Columbus zet...

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.