Reisnieuws

Nieuw: reizen via sociale netwerken

Gepubliceerd: 01 dec 2010
0

Probeer maar eens iemand te vinden die nog geen Twitter-, Hyves- of Facebookpagina heeft. Het leven wordt hoe langer hoe digitaler, maar toch grijpen we massaal naar de Lonely Planet als we op vakantie gaan.


Er is natuurlijk niets mis met een Marco Polo-gids of een Trottertje, maar de echt hippe reiziger anno 2010 is dit soort reisboeken allang ontgroeid. Het is tijd voor reizen 2.0.

Krijg actuele reistips via Twitter

De Belgische social media professional Saskia Videler maakte vorige maand al een zeer succesvolle twittertrip door Brussel. Via het medium liet ze weten waar ze was, terwijl haar followers tips gaven over leuke restaurantjes, winkeltjes en bezienswaardigheden in die buurt. Niet alleen media experts kunnen zich tijdens hun stedentrip laten leiden. Jij kunt dit ook. En als het in Brussel kan, waarom dan niet tijdens je rondreis door de Andes of de Gobiwoestijn?

Klantenservice via Facebook

Veel reisorganisaties en reisgidsen hebben een pagina op een sociaal netwerk. Lonely Planet houdt je bijvoorbeeld op Twitter up to date over leuke dingen om te doen in bepaalde steden en nieuwe vliegtuigroutes. En als je de klantenservice van KLM wilt bereiken, kun je dit het best via een netwerksite als Facebook doen. Een stuk goedkoper en makkelijker dan bellen. Als je lid bent van de Facebookpagina van een reisorganisatie, kom je makkelijk in contact met mensen die een bepaalde reis al eens gedaan hebben, kun vragen stellen en je daardoor zo goed mogelijk voorbereiden op je vakantie.

Boek je hotel via je netwerk

Over Facebook gesproken: Accor is de eerste hotelketen die het mogelijk gaat maken kamers te reserveren via de profielensite. Ook is alle informatie die op de website van de hotels wordt aangeboden via Twitter te bekijken.

Old school

Heb je geen toegang tot internet of houd je gewoon erg van papier? Dan kun je natuurlijk een ouderwetse reisgids meenemen. Daar is de plaatselijke boekwinkel ook blij mee. In de Himalaya of Sahara kun je toch je laptop of smartphone niet makkelijk opladen en wil een internetconnectie ook wel eens lastig worden.


Hoofdbeeld door: Lhourahane.flickr.com
Beeld in tekst door: Mr T in DC.flickr.com

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Lonely Planet apps nú gratis

Gestrand vanwege de grote aswolk die boven Europa hangt? Lonely planet biedt dertien van hun Lonely Planet City Guide applicaties nu gratis aan. Normaliter kosten de programma's voor de iPhone € 9,95.

0
Reisnieuws
Door: Veerle Maris
Plan je reis online

Een reis plannen behelst vaak meer dan naar het reisbureau stappen en met je tickets weer op straat staan. Je wilt eerst weten waar je naartoe gaat, hoe lang je op een bepaalde plek blijft, wat je route is, enzovoort enzovoort. Maar lang leve het ...

0
Reisnieuws
Lonely Planet op je mobiel

Nokiabezitters kunnen vanaf nu reisinformatie van Lonely Planet downloaden op hun mobiel. Op dit moment is informatie over honderd populaire bestemmingen beschikbaard, zo meldt Nokia.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.