Reisnieuws

TIP: Tibetaanse dans in Tropentheater

Gepubliceerd: 13 nov 2010
2

Dit jaar wint de Reisreporter van 2010 een reportagereis naar de zeer bijzondere bestemming Ladakh in India. Een gebied waar ook een zeer muzikaal gezelschap vandaan komt: de Ladakh Monks. Winnaars in spe en andere geinteresseerden kunnen de muziekgroep op 21 november bewonderen in het Tropentheater in Amsterdam.

Tibetaanse invloeden

Zang en dans is in Ladakh, dat in het noorden van India naast de Tibetaanse grens ligt, erg belangrijk. In het Boeddhisme, dat er de belangrijkste religie is, speelt muziek een grote rol in het dagelijks leven, bij geboorte, oogst of huwelijk. Ondanks dat Ladakh in India ligt, is de Tibetaanse cultuur hier het belangrijkst.

Goed en kwaad

Zoals de naam al zegt bestaat de voorstelling uit monniken. Deze gelovigen voeren religieuze gezangen en gemaskerde dansen uit, waarin ze de strijd tussen goed en kwaad uitbeelden. Maar: niet alleen dans staat centraal in de voorstelling. Aan het eind van de voorstelling kun je naar gebeden luisteren, die gericht zijn op voorspoed in ons leven en de versterking van onze spirituele ontwikkelen.

Koop nu je kaartje met korting

Wil je de monniken met eigen ogen zien, dan kun je op zondag 21 november vanaf 15.00 uur terecht in het Tropentheater in Amsterdam. Via de website van het Tropentheater betaal je als Columbuslezer slechts €18 voor je kaartje, in plaats van €23.
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Ga op reportage naar India

Columbus gaat jaarlijks op zoek naar een nieuwe reporter, die voor het magazine een bijzondere bestemming wil vastleggen. Dit jaar maak je kans om op reportage naar India te gaan!

0
Reisnieuws
Losgaan op wereldmuziek

Bezoek aankomende week het Amsterdam Roots Festival! De elfde editie van het wereldmuziekfestival laat vanaf zaterdag de hoofdstad weer trillen op zijn grondvesten met een cocktail van internationale muziek- en dansstijlen.

0

Reacties van bezoekers Reageer

liannedewijs

Door: liannedewijs • Geplaatst op

Ik heb de voorstelling zelf gezien in Enschede ongeveer een jaar geleden. Het is zeker een aanrader, en bovendien gaat de opbrengst naar een goed doel, namelijk naar de onderhoud van het klooster waar deze monniken vandaan komen! Dat was ten minste bij de voorstelling die ik bijgewoond heb het geval.

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Mooie tip. Lijkt me prachtig.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.