Reisnieuws

Nieuw superjacht: de Beluga

Gepubliceerd: 24 nov 2010
0

De meesten van ons zijn al heel blij als we een eigen huis en misschien een sloepje voor in de Amsterdamse grachten kunnen betalen. Maar in het land der rijken is luxe niet luxe genoeg. Het nieuwste snufje? Een superjacht van 143 miljoen euro in de vorm van een walvis.

Vorige week is op de Monaco boat show het nieuwste superjacht 'de Beluga' onthuld. Met de lancering van deze varende villa is een nieuwe hoogtepunt in luxe behaald.
De superdeluxe boot heeft de vorm gekregen van een walvis. Daardoor wordt het ook wel de 'Keizer van de zeven zeeën' genoemd. Het is ontworpen voor 'slechts' 143 miljoen euro en moet ultieme luxe gaan bieden aan iedereen op het schip.

Ontwerp

Het schip is niet alleen een concept - de ontwerpers zijn inmiddels in gesprek met een grote Nederlandse fabrikant, om het ook daadwerkelijk te gaan produceren. Het enorme jacht wordt voorzien van twee woonlagen, die met elkaar worden verbonden door een glazen trap en een tussenverdieping. Het enorme schuifdak van honderd vierkante meter, opent als de mond van, jawel, een walvis.

Luxe

De suite van de eigenaar is gelegen op het dak, in een monsterlijk grote ovale glazen kamer. In de buik bevinden zich nog eens vijf luxe suites met een uitschuifbaar balkon en een eigen spa mag niet ontbreken. Maar dat is nog niet alles. Op de neus van het jacht zal een veertien meter lang zwembad worden gemaakt, die ook nog eens wordt voorzien van een cocktailbar een een lounge verspreid over verschillende niveaus. Over het avond vermaak is ook goed nagedacht. Er kan gefitnessed worden, er is ruimte voor theatervoorstellingen, er is een heuse bibliotheek aan boord en mensen met groene vingers kunnen zich uitleven in een kas.

Personeel

Om de opvarenden van al deze luxe te voorzien, heb je wel personeel nodig. Zij worden zeker niet overgeslagen in al deze overdaad aan luxe. Er is ruimte voor dertig medewerkers, die allemaal over hun eigen suite beschikken. Daar hebben ze hun eigen woonkamer en keuken. Voordat de medewerkers aan boord kunnen stappen, moeten ze nog wel even geduld hebben. Het schip moet eerst nog geproduceerd worden en dat zal nog wel even op zich laten wachten.
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
VIDEO: Hermes jacht totale luxe

Als je denkt dat de over-the-top jachten die op het moment rondvaren de ultieme luxe zijn, dan zit je ernaast. Het kan namelijk altijd nog een stapje luxer. Jachtbouwer Wally en modehuis Hermes hebben samen een jacht in de vorm van een drijvend ei...

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Grootste cruiseschip ter wereld

De Princess Kaguya moet het grootste cruiseschip ter wereld worden. In 2012 is ze klaar en ze meert datzelfde jaar nog bij ons aan. Het schip wordt uitgerust met 55 restaurants, een megawinkelcentrum, een sporthal en bijna tienduizend vierkante me...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.