Reisnieuws

Singles, versier je medereiziger

Gepubliceerd: 12 nov 2010

Als je geen relatie hebt, kun je natuurlijk een singlereis boeken. Wie daar geen zin in heeft, reist misschien liever alleen. Maar wat als de eenzaamheid toeslaat? Toch kan in je eentje reizen heel avontuurlijk én romantisch uitpakken, met deze tips...

Je medepassagier versieren? Klinkt goed! Maar hoe doe je dat eigenlijk en vooral wie? Bij de Spaanse dames maak je het meeste kans, blijkt uit onderzoek van Badoo.com, een datingsite. Uit ditzelfde onderzoek kwam naar voren dat je het eigenlijk niet bij Amerikanen hoeft te proberen. Als je het toch graag wilt proberen heeft Columbus tien handige tips voor je op een rij gezet. En nou maar hopen dat het gaat lukken!
 

1. Stop met werken

Stap één: sla die laptop dicht. Je kunt je toch niet concentreren, dus het heeft ook geen nut om verder te werken. Daarbij maakt het totaal geen indruk op je medepassagier. Hij of zij zal je eerder saai en oninteressant vinden. Stop met werken, klap in die tafel en presenteer je beste smile ever.
 

2. Bied een drankje aan

In een bar werkt dat ook prima, dus waarom niet in het vliegtuig? In eerste instantie zal die mooie vrouw naast je een beetje vreemd opkijken, maar ze zal uiteindelijk ja zeggen. Nu heb je ook meteen een reden om een praatje te maken. Hupsakee, het eerste contact is gelegd!
 

3. Luister goed

Nee, niet naar je iPod, gooi die in je tas. Vaak kun je makkelijk een gesprek aanknopen door eerst te luisteren naar een ander gesprek en je daar vervolgens in te mengen. Uiteraard zorg je ervoor, dat die good looking guy alleen nog maar oog voor jou heeft.
 

4. Zeg iets zinnigs

Leuk dat je goed kunt luisteren, maar dat alleen is niet genoeg. Hij moet wel het gevoel krijgen, dat je ook daadwerkelijk begrijpt wat hij vertelt. Kortom, reageer op zijn woorden. Wat je doel uiteindelijk ook is, een goed gesprek is nooit verkeerd.
 

5. Maak plannen

Plannen maken voor de rest van je trip werkt altijd. Vertel je hem wat je allemaal van plan bent tijdens het vervolg van je reis. Als je het goed doet, haakt hij er wel op in en kun je misschien samen plannen maken. Zinnen als: 'Wat ik woensdag wil gaan doen, weet ik nog niet... Heb jij al plannen?' kunnen zomaar het begin zijn van een spannende vakantieliefde.
 

6. Profiteer van de open zitplaatsen

Er zijn vluchten die nooit helemaal volgeboekt zitten. Grijp je kans! Zorg dat je als eerste het vliegtuig betreedt en zoek een plaatsje in het midden. Je hebt goed overzicht over wie er allemaal binnenkomen, en vooral welke passagier alleen binnenkomt. Zodra je iemand in het vizier hebt, pak je je boeltje bij elkaar en verhuis je naar een plaats naast je 'prooi'.
 

7. Wissel visitekaartjes uit

Hoe cliché ook, maar het ruilen van kaartje is altijd nog beter dan iemands nummer op een servet te krabbelen. Ten eerste is je handschrift op een zacht papiertje een stuk minder leesbaar en ten tweede wil je voorkomen dat servet per ongeluk als zakdoek gebruikt wordt. Met een echt kaartje laat je tenminste merken, dat je nog eens wilt afspreken.
 

8. Verlaat samen het vliegveld

Als je goed hebt opgelet tijdens de vlucht, weet je welke kant je aanstaande lover op moet. Als je ook die richting op moet, reis dan samen. Stel voor om een taxi te delen, of kruip naast hem of haar in de bus. Nu kun je nog lekker nakletsen over de afgelopen vlucht en over de rest van je reis.
 

9 Maak een afspraak

Voordat je uit de taxi stapt, moet je een nieuwe afspraak hebben gemaakt. Zo ben je er zeker van dat je elkaar nogmaals ziet. Als je moet wachten op een telefoontje of hopen op een toevallige ontmoeting, wordt het uiteraard niets. Als de afspraak eenmaal staat, ben je verzekerd van een volgende ontmoeting.
 

10 Hoop op het beste

Natuurlijk weet je nooit hoe dit avontuur eindigt. Misschien wordt het de liefde van je leven, misschien zie je deze charmante dame of heer nooit meer. Eén ding is zeker: als je alle voorgaande tips hebt gevolgd, heb je in ieder geval alles gedaan wat je kon doen!

 


Hoofdbeeld door: AngieV.reisreporter.nl

 

 


Foto door: MarthadeJong.flickr.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.

 

 

 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
VIDEO: Sexy vlieginstructies

Na honderd keer vliegen weet je wel hoe je je riem omdoet. Maar als je met het Filipijnse Cebu Pacific vliegt, is de kans dat je heel geconcentreerd oplet bij de vlieginstructies toch heel groot. En nee, dat is niet vanwege het gebrek aan veilige ...

1
Reisnieuws
Ziektevrij en fashionable op reis

Ziekteverwekkers en bacterien liggen overal op de loer en met name in vliegtuigen. Je loopt dus het risico om ziek te worden voordat je eindbestemming in zicht is. Wil je jezelf goed beschermen en er toch leuk uitzien is, kan de Sling Couture Face...

0
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Voorkom stress op reis

Een lange of korte vakantie. Een bijzondere of gewone reis. Of je nou dichtbij huis blijft of een verre reis gaat maken, vakantie kan nog al eens voor wat stress zorgen. Hoe laat ik mijn huis achter? Waar check ik in? Hoe komen we bij het hotel? ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.