Reisnieuws

Klagen over vlucht: op eigen risico

Gepubliceerd: 05 nov 2010
0

Reizen is leuk, maar het vliegen gaat niet altijd over rozen. Het eten is niet lekker, naast je zit iemand die stinkt, of de kinderen achter je schoppen tegen je stoel.


Sommige irritaties vallen gelukkig mee. Die schrijf of teken je gewoon van je af, zoals in dit voorbeeld, waarin een blogger van de New York Times een soort dagboek over de vlucht bijhield. Maar over sommige ergernissen moet je toch echt klagen.

Een klacht indienen is zo mogelijk nog frustrerender dan de vlucht zelf. Toch zijn er effectieve en leuke manieren om de luchtvaartmaatschappij in kwestie te laten merken dat je de gang van zaken niet ziet zitten. Enkelen gingen je voor. Lees, leer en doe er je voordeel mee...


YouTube

De Canadese muzikant Dave Carroll vloog samen met zijn gitaar met United Airlines. Na de vlucht kreeg hij het instrument terug. Kapot. Na maandenlang zonder succes gejaagd te hebben op een vergoeding, schreef hij uiteindelijk het nummer 'United breaks guitars'. Het werd een hit op YouTube en een PR-ramp voor de maatschappij.

Mail

Kun je geen muziek maken, wees dan niet getreurd. Een simpel mailtje via internet laten doorsturen, werkt ook effectief. Een slechte maaltijd tijdens een vlucht van Virgin leidde tot een supergrappige klachtenbrief. Openingszin: 'Toen ik het bakje opende, voelde ik me alsof ik een dode hamster kreeg met Kerstmis'...
De dag na het schrijven van deze brief belde Virgin-eigenaar Richard Branson de schrijver op. En bood hem een baan aan als verbeteraar van de vliegtuigmaaltijden.


Strip

Als niets helpt, kun je altijd nog uit de kleren gaan, moet een Duitser gedacht hebben die zijn schoenen en riem niet af wilde doen bij de securitycheck. Na een tijdje protesteren was hij bang zijn vlucht te missen en trok toen maar meteen alles uit. Tip: ga eerst naar de sportschool. Volgens het luchthavenpersoneel zag de man er niet bepaald uit als Rambo, met zijn rondtrillende vetkwabben.


Wees creatief

Een passagier van Continental Airlines zat tegenover de wc. Tijdens de reis schreef hij zijn ervaringen op met tekeningen ernaast om extra goed duidelijk te maken wat een verschrikking zijn reis is geweest. Hij had billen in zijn gezicht, ving allerlei geluiden uit de wc op en kreeg ook nog eens alle geuren mee. Volgens Continental Airlines heeft de schrijver de situatie overdreven, maar toch bood de maatschappij haar excuses aan. Lees de brief en huiver...


Onthoud, voordat je uit de kleren gaat of in de pen springt, dat zelfs deze tips geen garantie zijn tot succes. Goed, United Airlines beloofde uiteindelijk te proberen de muzikant tevreden te stellen en de anonieme brievenschrijver kreeg een baan als voedselverbeteraar aangeboden bij Virgin, maar de naakte Duitser werd gearresteerd. Klagen is dus toegestaan, maar wel op eigen risico.


Hoofdbeeld en Tekening door: Christoph Niemann/New York Times
Foto gitaar door: Hot Meteor.flickr.com
Foto typen door: Dbdbrobot.flickr.com
Foto security door: Redjar.flickr.com
Foto brief door: Turkeysandwich.wordpress.com


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Top-8 ergernissen in vliegtuig

Erger je je in vliegtuigen ook zo aan vieze toiletten, een enorme kletkous als buurman en onbeschofte stewardessen? Honderden mensen deelden hun mening over hun grootste vakantie-ergernis.

2
Reisnieuws
Hoofdpijn aan boord

Last van weinig beenruimte in het vliegtuig? Deze man heeft andere dingen aan zijn hoofd.

0
Reisnieuws
Stewardess wil kind drogeren

Bij het taxiën naar de startbaan brabbelde het negentien maanden oude zoontje van Kate Penland herhaaldelijk ‘Dag dag, vliegtuig’. Een stewardess van Continental Express stelde dit niet op prijs en verzocht de moeder om haar peuter's mondje te ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.