Reisnieuws

Stressvrij reizen met kids

Gepubliceerd: 10 nov 2010

Reizen met kinderen kan nogal wat energie van je vergen. Omdat je op vakantie gaat voor de ontspanning, heeft Columbus een aantal tips voor je om zonder stress met kinderen op pad te gaan.

1. Laat je kinderen je helpen bij de voorbereiding

Kinderen vinden het altijd leuk om je te helpen, of het nou om schoonmaken gaat, zandtaartjes bakken in de keuken of om het plannen van de vakantie. Laat ze bijvoorbeeld zelf spulletjes uitzoeken om mee te nemen. Dit kan variëren van favoriete knuffels tot (zwem)kleding; het levert in ieder geval een hoop enthousiasme op.

2. Maak het makkelijk voor jezelf

Kijk of het mogelijk is om doordeweeks te vliegen. Het vliegtuig is dan meestal niet volgeboekt en dus een stuk rustiger. Probeer daarnaast online in te checken zodat je met de familie bij elkaar kunt zitten.

3. Leg uit wat er gebeurt

Vooral als het de eerste keer is kan het vliegveld ontzettend overweldigend zijn voor een kind. Wat gebeurt er allemaal en waarom? Bij elke stap op het vliegveld kun je uitleggen wat en waarom je moet inchecken en welke stappen daarna volgen. Zo creëer je overzicht en zal kindlief een stuk rustiger zijn.

4. Maak een voorraad

Nadat je door de beveiliging bent gegaan, kun je je voorraad drankjes en hapjes aanvullen voor tijdens de vlucht. Zo kun in het vliegtuig je je zoon of dochter aangenaam verrassen met een koekje of een sapje

5. Maak gebruik van je voordelen

Gezinnen met jonge kinderen mogen meestal als eerste boarden. Maak daar gebruik van! Zo kunnen jij en je kroost relatief rustig in het vliegtuig settelen.

6. Zorg voor afleiding en entertainment

Het is zo lastig om stil te zitten als je nog klein bent. Zorg ervoor dat een kind iets te doen heeft tijdens de vlucht. Kijk bijvoorbeeld samen naar de wolken, speel een spelletje en blader door een boekje van het een of ander. Loop af en toe een rondje door het vliegtuig of neem een kijkje bij de stewardessen. En last but not least, zorg ervoor dat je je eigen geduld hebt opgespaard, je zult het ongetwijfeld een keer nodig hebben.
 

deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Verveling voorbij op vliegveld

Je hebt je netjes drie uur van tevoren ingecheckt en de douane ging voorspoedig. Daar sta je dan, en nu? Wachten maar. Kijkend naar de vingers van de klok die voorbij kruipen. Maar wachten op een vliegveld hoeft helemaal niet saai te zijn, mits je...

2
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Top-10 irritaties in vliegtuig

In opperbeste stemming stap je het vliegtuig in, op weg naar misschien wel je droombestemming. Totdat dat kind begint te jengelen, de buurman ellenlange oninteressante verhalen begint te vertellen of je de stoel van je buurman in je nek krijgt. He...

6
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Special: Top-10 kinderfoto's

Kinderen zijn zeer beweeglijk en daardoor soms moeilijk vast te leggen op de gevoelige plaat. Desalniettemin leverde het maandthema van mei maar liefst duizend nieuwe foto's op. Columbus zet de top 10 Kinderfoto's volgens de redactie voor je op ee...

3

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.