Reisnieuws

Stereotypes in kaart gebracht

Gepubliceerd: 16 okt 2010
1

Amerikanen zijn dik, Duitsers kunnen alleen maar schreeuwen en Britten zijn altijd dronken. Stiekem zitten we allemaal vol vooroordelen.

Te ver?

Natuurlijk moet je oppassen met wat je zegt. Een volledige cultuur beledigen gaat een beetje ver. Maar soms zijn er stereotypen waar iedereen wel om kan lachen. Dat Fransen een heleboel stokbrood eten, weten ze in Frankrijk ook. En dat Amsterdam beter bekend staat om zijn coffeeshops dan vanwege de grachtengordel, daar neemt geen Amsterdammer aanstoot aan.

Europe according to...

De Bulgaarse ontwerper Yanko Tsvetskov liet zich inspireren door de vooroordelen die overal ter wereld voorkomen. Hij pakte de kaart van Europa erbij en vulde deze aan de hand van vele stigma's in. Zie hier bijvoorbeeld 'Europe according to the USA'. Voor de liefhebber: Tsvetskov verplaatste zich ook in de inwoners van o.a. Frankrijk, Duitsland, Italië, Groot Brittannië en bracht hun vooroordelen letterlijk in kaart. Alle kaarten zijn te bekijken op Alphadesigner.com
Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.


deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Bizarre wetten in Italië

Draag op Capri geen bikini buiten het strand en bouw geen zandkastelen op het strand van Eraclea vlakbij Venetië. Dikke kans dat je dan een boete aan je broek hebt hangen. In Italië is namelijk een hele reeks nieuwe wetten ingevoerd.

0
Reisnieuws
Beijing wil niet te kak gezet worden

Beijing gaat in de aanloop naar de Olympische Spelen een grote schoonmaak houden. Alle openbare toiletten in de stad worden gereinigd.

0
Reisnieuws
Nederlander verkoopt Noordpool

Nederlander Harald van Reenen heeft als eerste burger ter wereld de Noordpool geclaimd. Hij strijdt om het bezit tegen grootmachten als Rusland en de VS. Aan mensen die geloven dat híj het niemansland in handen krijgt, verkoopt hij alvast kleine ...

1

Reacties van bezoekers Reageer

Pergola55

Door: Pergola55 • Geplaatst op

En vanuit Nederland gezien?...
IJsland: Vulkanië.
Ierland: Regenland.
UK: Stiff upper lip.
Noorwegen: veuls te koud.
Zweden: Ikealand.
Finland: Nokialand.
Duitsland: Zuurkoolvreters.
Frankrijk: Slakkenvreters.
Italië: Spaghettivreters.
Polen: Verbouwers.
Roemenië: Skimmers.
Griekenland: Gat in de hand. Etcetera...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.