Reisnieuws

Eilanden op Noordpool ontdekt

Gepubliceerd: 21 aug 2007 0
In tegenstelling tot wat iedereen dacht, blijkt de Noordpool wel land te bevatten. Wetenschappers hebben er eilanden ontdekt, die zichtbaar zijn geworden doordat het ijs erop smelt. Dit werd gisteren bekend gemaakt door Helen Bjoernoy, de Noorse minister van Milieu.

Het ijs op de Noordpool blijkt nog sneller te smelten dan de VN voorzag. Het ijs begon dit jaar ook veel vroeger te smelten dan normaal, wat het voor de zeehonden en ijsberen moeilijk maakt om te overleven. Zeehonden hebben het ijs nodig om hun jongen in leven te houden en ijsberen vangen vis door wakken in het ijs.De directeur van het British Antarctic Survey verwacht dat het ijs op de Noordpool al rond 2050 volledig verdwenen is. De vraag is nu wie het gebied waar de eilanden liggen op gaat eisen. De strijd om het Noordpoolgebied woedt al een tijd tussen Canada, Denemarken en Rusland vanwege de schaarse grondstoffen die er te vinden zijn, zoals olie en gas.


deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door: Roselinde
Hier vind je de 5 mooiste Chinatowns ter wereld

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je de mooiste Chinatowns die buiten Azië liggen?

Chinatowns zijn een soort culturele microwereldjes waar je heel even kunt verdwalen in de Aziatische sferen en dynamische straatjes. Maar waar vind je...

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Door: Roselinde
Een bezoek aan Komodo NP wordt véél duurder

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?

Binnenkort moeten toeristen een smak geld gaan neerleggen voor een tripje naar het Komodo Nationaal Park in Indonesië. Maar waarom eigenlijk?