Reisnieuws

IJsbar in Dubai

Gepubliceerd: 18 aug 2007 0
Bibberen in Dubai klinkt misschien wat vreemd, maar je kunt er de hoge buitentemperatuur nu ontsnappen door een Ijsbar in te duiken. Terwijl de mensen buiten zwetend voorbij sloffen, nip je in de ijsbar van een warme chocolademelk.
Alles in de bar is er gemaakt van ijs: de muren, de tafels, glazen, borden, de sculpturen en kunst aan de muur en de gordijnen. Voor een entreebedrag van dertien euro krijg je een drankje, een warme mantel, handschoenen en schoenen te leen. Voor je bezoek aan de ijsbar verblijf je eerst een paar minuten in de bufferzone, een aparte tussenruimte met een temperatuur van vijf graden, zodat je lichaam de tijd krijgt zich aan te passen.


Een keerzijde van de mooie ijsbar is het energieverbruik. Dubai is een decadentiebestemming bij uitstek en het gemiddeld energieverbruik per inwoner is er hoger dan waar ook ter wereld, volgens het World Wildlife Fund. Mike Ebenezer, manager van de bar, beweert dat de bar evenveel energie verbruikt als een doorsnee koeling voor voedsel. ‘En daar hebben we er honderden van in Dubai’, zegt Ebenezer.


Er was 40.000 ton ijs voor nodig de bar van 220 km2 te bouwen. Alles wat in de bar te vinden is werd ontworpen en gemaakt in Canada, door Iceculture Inc., en per schip vervoerd naar Dubai.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Laatste kans: doe mee aan de Instagram-wedstrijd!

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doen met je mooiste winterfoto’s.

Met de Columbus Instagram-wedstrijd kun je een droomreis naar IJsland winnen! Zie jij zo’n toffe trip wel zitten? Dit is je laatste kans om mee te doe...

Wegdromers: 10 droomplekken in Zuidoost-Azië

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontdekken. Laat je daarom inspireren door onze community-leden, die je voor zijn gegaan.

Als je voor het eerst naar Zuidoost-Azië reist, is de kans groot dat je er je leven lang verknocht aan raakt. Er valt steeds weer iets nieuws te ontde...