Reisnieuws

Fotokunst: The Places We Live

Gepubliceerd: 11 okt 2010
0

Fotograaf Jonas Bendiksen reisde af naar verschillende sloppenwijken in de wereld om daar het dagelijks leven van haar bewoners te fotograferen. Zijn expositie is dit weekend geopend in het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam.

Met de interactieve fototentoonstelling sta je midden in de sloppenwijken en in de huiskamers van families in Nairobi, Caracas, Jakarta en Mumbai. De tentoonstelling stond eerder al in Berlijn, Washington en Oslo en vormt een onderdeel van Amnesty's Campagne voor Menswaardig Wonen.

Doel

De bedoeling van de tentoonstelling is om een ander beeld te vormen van sloppenwijken. Mensen denken direct aan armoede en ellende. Dat is er natuurlijk ook, maar er is meer. Er is veel creativiteit, ambitie, productie en energie, zo meldt de fotograaf Jonas Bendiksen in een interview met de Metro.

Fotograaf

De Noorweegse Jonas Bendiksen (1977) begon op 19-jarige leeftijd met zijn carrière als fotograaf. In 2005 is hij begonnen aan The Places We Live. De fotograaf heeft veel internationale prijzen gewonnen waaronder de Infinity Award van het International Center of Photography, de tweede prijs voor Daily Life Stories van World Press Photo en de eerste prijs bij de Pictures of the Year International Awards en een National Magazine Award voor zijn reportage over het leven in de sloppenwijken in Kibera, Kenia.

Zien?

De tentoonstelling is van 9 oktober t/m 10 december 2010 te bezichtigen in het Cultureel Educatief Centrum (CEC) Zuidoost in Amsterdam. De toegang bedraagt € 5 per persoon.

Foto door: Jonas Bendiksen

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Reisnieuws
Door: Jussi Megens
Nieuw: hotel van vuilnis

Overnachten tussen het vuil van heel Europa. Dat klinkt niet erg aantrekkelijk. Toch hebben de makers van een project in Rome een knap staaltje werk geleverd met een bijzonder hotel. Het is namelijk helemaal opgebouwd uit strandafval.

0
Reisnieuws
Door: Luc Bierman
1: Menselijke kunst

Railing klemmen

0
Reisnieuws
Meest dichtbevolkte steden

Niemand is vies van een citytrip. Maar er zijn steden die iets té veel 'stad' worden, naarmate het aantal mensen per vierkante kilometer steeds absurdere proporties aan begint te nemen. De top drie van meest dichtbevolkte steden.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.